Jelzi a vihart az okos esernyő

Vágólapra másolva!
Egy amerikai cég olyan esernyőt készített, amely mindig értesül a legfrissebb időjárási információkről, s kigyullad rajta egy lámpa, ha zivatar vagy hóesés várható.
Vágólapra másolva!

Az Ambient Devices esernyőjébe egy olyan rádiós vevőegységet építettek, amely az Accuweather.com meteorológiai adatbázisából képes lekérdezni vezeték nélkül. Az eszköz egyelőre csak az Egyesült Államokban használható, ahol az időjárási adatok továbbítására használt rádióhálózat jelenleg a lakosságra vetített kilencven százalékos lefedettséget biztosítanak.

Napos, nyugodt időben az ernyő fogója is inaktív, hagyományos társaihoz hasonlóan bújik meg az előszobapolcon. A high-tech eszköz mindig a következő 12 órára szóló előrejelzést kér le a központi rendszertől, miután az első használat előtt telefonon keresztül beaktiválták.

Forrás: [origo]
A fények jelzik a vihart

Amennyiben a meteorológusok esőt, villámlást, vagy hóesést jósolnak, az eszköz nyelébe épített lámpa villogni kezd, így adva használója tudtára, hogy jó lesz, ha magával viszi a munkába indulva. A lassú, szakaszos villogás például enyhe zivatar közeledtét jelzi, míg ha a tulajdonos gyors, erős villódzást lát, egy kiadós viharra kell felkészülnie.

A modern esernyőt cserélhető lítium-elemről lehet működtetni, ezzel a gyártó közlése szerint egy éven át üzemképes. Az Ambient Devices high-tech ernyőjét a héten kezdik árusítani az Egyesült Államokban 120-140 dolláros, azaz 222-25 ezer forintnak megfelelő összegért.