Navigálni segít majd a PSP

Vágólapra másolva!
A Sony egy sor új kiegészítőt hoz ki mobil PlayStationjéhez: az egyik GPS-szel segít célhoz érni, a másikkal videotelefonálni lehet. A PS3 asztali konzolt digitális videóvá lehet majd átalakítani egy extra alkatrésszel.
Vágólapra másolva!

Jövő februárban kerül a boltok polcaira a PSP-hez csatlakoztatható GPS-modul, amely révén a játék mellett wifis internetezésre, valamint zene- és videolejátszásra használható zsebkonzol úticéljához is elnavigálja majd használóját. A kiegészítőt 100-150 eurós, vagyis 26-40 ezer forintos összegért lehet majd megvenni.

Egy másik új kiegészítője lesz a PSP-nek az ugyancsak 2008-ban debütáló Go!Messenger program, ami tulajdonképpen egy Skype-hoz hasonló internettelefon, amelynek segítségével wifin keresztül ingyen hívhatják egymást a PSP-tulajok. A Sony és a British Telecom által közösen fejlesztett szoftvert a későbbiekben alapból megtalálható lesz a konzolok menürendszerében. Az alkalmazás csevegést, hanghívást, egy opcionálisan megvásárolható kamera csatlakoztatása után pedig akár videotelefonálást is lehetővé tesz majd.

Forrás: [origo]
A videokamera a PSP-hez

A Sony harmadik újdonságát, a PlayTV márkajelzésű tévétunert a PlayStation 3 asztali játékgéphez lehet majd megvenni jövőre. Az eszköz földi sugárzású digitális műsorok vételére képessé teszi a PS3-at, így ha valakinek csak az analóg csatornák vételére alkalmas tévéje van, nem kell majd külön set-top-boxot is vennie a játékgép mellé. A PlayTV-t két párhuzamosan működtethető tunerrel is felvértezték, így egy adás rögzítése közben egy másikat is lehet majd nézni egyidejűleg. A tévézést elektronikus műsorújság egyszerűsíti majd le, a felvett műsorokat pedig a felhasználók áttölthetik majd PSP hordozható konzoljukra is.