Rejtett térkép az Amazon e-könyvében

Vágólapra másolva!
Egy hacker visszafejtette az Amazon Kindle nevű elektronikuskönyv-olvasó eszközének rendszerszoftverét, és többek között egy mobilhálózat segítségével hozzávetőleges helymeghatározásra is alkalmas, alapból rejtett Google Maps alkalmazásra bukkant benne.
Vágólapra másolva!

Nemrég számoltunk be arról, hogy az Amazon november végén debütált e-könyves eszközét feltörték, és megtalálták a módját annak, hogy a kütyün miként lehet nem csak az online áruház rendszeréből megvásárolt, mobilinternetes kapcsolaton beszerzett e-bookokat, hanem akárhonnan beszerzett digitális könyveket is megnyitni.

Forrás: [origo]

Egy Igorsk nevű hacker most ennél is tovább ment: visszafejtette a Kindle Linux-alapú rendszerszoftverét - írja az Interface blog. Felfedezése szerint az eszköz operációs rendszerében egy tökéletesen használható Google Maps alkalmazás rejtőzködik, amely ráadásul a beépített CMDA-rendszerű mobilinternetes modem helymeghatározási funkcióját is kihasználja - azaz a GPS-nél pontatlanabbul, de meghatározza a felhasználó tartózkodási helyét, és megmutatja a közelben lévő éttermeket vagy más érdekes pontokat.

Mint kiderült, a szoftverből az Aknakeresőt is elő lehet hívni, és megbújik benne még egy képernyőmentés-készítő, illetve egy diashow-vetítő program is.