Betiltották az élethű játékreklámot

Vágólapra másolva!
 Betiltotta egy számítógépes játék televíziós hirdetését tiltotta a brit reklámetikai hatóság (Advertising Standards Authority, ASA), mert értékelése szerint a reklám túlságosan erőszakos volt ahhoz, hogy a képernyőkre kerülhessen.
Vágólapra másolva!

A 18 éves korhatár alatt nem ajánlott Stranglehold nevű játék kifogásolt reklámfilmjében négy férfi küzdött egymással egy hosszúra nyúlt lövöldözős jelenetben, miközben egy hang azt mondta: "Becsület a törvénye. Bosszú a küldetése. Az erőszak az egyetlen lehetősége".

Az ASA szerint, bár az erőszak számítógép által generált, mégis valóságosnak látszik. "Véleményünk szerint a hirdetés úgy tűnhet, mintha erőszakra bátorítana. Mivel a hirdetéssel kapcsolatos kifogásokat nem lehet megoldani a reklám adásba kerülési idejének korlátozásával, a letiltás lehet az egyetlen megoldás" - áll a szabályozótestület közleményében.

A reklámfilm készítői szerint a kifogásolt jelenet csak egy vágott verzió, az eredeti történetben senkit sem lőnek le. Szerintük a nézők számára is egyértelmű, hogy a jelenetben nem valódi erőszakról, csak egy számítógépes játékról van szó.

Forrás: [origo]
A Stranglehold demójának letöltése

Az igen sok vért és akciót tartalmazó programmal tavaly októberi játékajánlónkban mi is foglalkoztunk, monstre, 2 gigabájtos demója a Szoftverbázisról is letölthető. Sztorija szerint Tequila egyik kollégáját a helyi maffiózók meggyilkolják, melynek hatására a főhős agyvize az egekbe szökik, és a rendőrségnél nem rendszeresített módszerekkel tanítja móresre a bűnözőket. Általában egyszerre több tucatnyian támadnak a játékosra, ilyenkor jön jól a Mátrixból ismert bullet-time, vagyis az idő lelassítása, amelynek segítségével egyszerre négy-öt gonosztevőt is szitává lőhet a játékos.