Németország: tanítási időben nincs videojáték

Vágólapra másolva!
A német hatóságok merőben szokatlan, ám nem váratlan lépéssel igyekeznek visszaszorítani a szaporodó iskolai lógást: megtiltották, hogy a boltokban tanítási idő alatt videojátékok működjenek.
Vágólapra másolva!

Németországban egyre több diák lóg az iskolából: a helyi közszolgálati és kereskedelmi csatornák is rendszeresen számolnak be arról, hogy a diákok elenyésző százaléka jelenik meg az első órákon. Sokan ehelyett tovább alszanak, vagy valamelyik bevásárlóközpontban ütik el az időt.

A szövetségi államok belügyminisztereinek tanácsa a fiatalokrú bűnözés egyre növekvő problémájáról értekezve terjesztette elő javaslatát, melynek értelmében a jövőben a nagy bevásárlóközpontok és elektronikai üzletek tanítási napokon csak 15 órától kapcsolhatják be az üzletekben demonstrációs céllal kiállított, bárki által használható konzolokat. Úgy vélik, a lógás lehet az első lépés egy bűnözői karrier hosszú útján, ennek megfelelően a fiatalokat segítő szervezetek, az iskolák, a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok szorosabb együttműködését sürgetik a hatékonyabb kontroll érdekében.