Hazafias mp3-lejátszó amerikaiaknak

Vágólapra másolva!
Csillagos-sávos festés és hazafias nóták előre feltöltve: ez a Zvue Spirit, a nemzeti érzelmű amerikaiknak gyártott zenelejátszó.
Vágólapra másolva!

Az egyéként igen ízléses formatervvel megáldott iPod-hasonmásokat készítő Zvue egy amerikai nemzeti érzelmeket megcélzó mp3-lejátszót mutatott be - adta hírül az Engadget. A Spirit nagyjából akkora, mint egy iPod mini, és csillagos-sávos festést kapott, a kezelőgombja pedig egyenesen egy fehér amerikai csillagot formáz.

A készüléken előre feltöltve érkezik egy sor kedvelt sláger, amelyek valamilyen szinten kötődnek az Egyesült Államokhoz, és minden bizonnyal megdobogtatják az igaz amerikai szívet: rajta van Chuck Berry Back int he U.S.A.-e, a Sweet Home Alabama a Lynryd Skynyrdtől, vagy a God Bless the U.S.A. Lee Greendwoodtól. Egyedül Bruce Springsteen Born in the U.S.A. című himnuszát hiányoljuk róla, ami kötelező darab lenne, így valószínűleg csak jogdíj-problémák miatt nem kerülhetett fel a készülékre.

Az érzelmi faktoron túl azonban nem sok vonzó tulajdonsága van a Zvue lejátszójának, mivel az mindössze 1 gigabájt memóriával rendelkezik, és zenénk kívül mást nem tud lejátszani. Cserébe legalább olcsó: a Spiritet 40 dolláros (6200 forint) áron kínálják eladásra, és most, az elnökválasztási kampány hajrájában minden bizonnyal lesz is rá kereslet.

A készülék imázsát egyedül az ronthatja, hogy természetesen ez is Kínában készült: sokkal hitelesebb lenne, ha valahol az Államokban raknák össze (nyilván mexikói vendégmunkások...). A terméket továbbgondolva, szívesen látnánk a piros-fehér-zöld mp3-playert, mondjuk népdalokkal és Himnusszel előre tárazva.