Bevételben mindenkit lenyom a Nintendo

Vágólapra másolva!
Az már korábban is ismert volt, hogy a Nintendo Wii az egyetlen a megvásárolható játékgépek közül, amelyik már az alapgép eladásakor profitot termel, a japán konzolgyártó első negyedéves eredményei azonban arra is rávilágítottak, mennyi pénz jön be az alkalmi játékosokat célzó masinából.
Vágólapra másolva!

A Nintendo szerdán bejelentett első negyedévi nyeresége tisztán 993 millió dollár volt, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A cég teljes forgalma 3,91 milliárd dollár volt az adott időszakban. A cég 5,17 millió darab Wii-t és 6,94 millió darab hordozható DS játékgépet értékesített, a játékok közül legjobban a Mario Kart és a virtuális edzőpaddal együtt megvehető Wii Fit tarolt.

A játékkiadók közt is jól állnak

A remek negyedéves eredményeket az teszi igazán érdekessé, hogy a Nintendo a játékkiadók között is kiemelkedően jól áll. Az Edge magazin által összeállított statisztika szerint a japán játékcég vezeti az elmúlt üzelti év statisztikáit. Ráadásul a második helyezett Microsofttal és Sonyval szemben a Nintendo vezetői azt is elmondhatják magukról , hogy veszteség nélkül zárják az évet. A Sony hardveres és szoftveres üzletágát egyaránt tartalmazó játékdivízója 1,25 milliárd dolláros veszteséggel zárta az évet - bár az előző évet a Microsoft is veszteséggel zárta, mégis jobban áll a szénája. A 2009-es üzleti évben bemutatandó játékai feledtethetik az Xbox 360 körüli kezdeti problémákat.

Új DS-re várnak

Csupán az aggaszthatja a Nintendót, hogy hordozható játékgépe, a DS eladások száma lassú csökkenést mutat. A két képernyős kézi konzol megújításáról az elmúlt évben többször reppentek fel pletykák, ám ezek egyszer sem bizonyultak igaznak. Komoly kérdése a jövő évnek, hogy a cég nyugdíjba fogja-e küldeni a 77,5 millió példányban eladott kütyüjét.

Régi vasakat is vesznek

Nem csak a Wii és a hozzá tartozó játékokat fogytak remekül. A Kotaku játékblog felfedezése szerint a rég kifutott GameCube és GameBoy Advance konzolokból is meglepő mennyiség kelt el. A Wii elődjének számító Gamecube-ból az Egyesült Államokban került piacra negyvenezer példány az elmúlt negyedévben, az öregecske hordozható konzolból pedig 180 ezer talát gazdára.