Elindult az m1 és az m2 digitális földi sugárzása

Vágólapra másolva!
Az Antenna Hungária egy hónapos kísérleti időtartamra megkezdte az m1 és az m2 HD felbontású digitális sugárzását, ezzel hatra bővült az így elérhető csatornák száma.
Vágólapra másolva!

Az AH egy hónapos időtartamra kísérleti jelleggel elérhetivé tette az m1 és m2 programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. Mindkét program elifizetési díj nélkül, HD felbontásban 2008. december 23-ától érhető el Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán.

Az AH bízik benne, hogy a kísérleti időszak alatt az MTV által a MinDig TV platformra történő csatlakozás kapcsán indított közbeszerzési eljárás sikerrel zárul, ezáltal elhárulhat az akadály az elől, hogy a két csatorna műsora a hivatalos műsorszóró szolgáltatás részét képezze - áll a cég közleményében.

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult el december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású mősoraival. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Decembertől megjelentek az üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek, amelyek alkalmasak a földi sugárzású digitális adás vételére. (A legtöbb, eddig forgalomban lévő DVB-T tuneres készlék az MPEG-2 szabványt támogatta, ilyen formátumban csak Budapesten volt kísérleti digitális adás egy ideig.) A Duna és az Magyar Televízió csatornáin kívül a Magyar ATV és a Hír TV is fogható a digitális vevőkészülékekkel, ezek azonban előfizetésesek.