A Full HD-nál is jobb a Toshiba tévéje

Vágólapra másolva!
Japánban már decembertől megvásárolható lesz a Toshiba szuper LCD-tévéje, amelyet a PlayStation 3-ból ismert Cell processzorral is felszerelnek. Játszani ugyan nem lehet rajta, de a lapka a Full HD-nál nagyobb képfelbontás és az igen fejlett felvevőfunkciók használata miatt kerül az eszközbe.
Vágólapra másolva!

A Cell TV nevű modellt még a CES amerikai technológiai vásáron mutatták be. A Toshiba felső kategóriás tévékészüléke még a jelenlegi csúcsnak tekinthető Full HD-nál (1980x1080 pixel) kétszer nagyobb, 3840x2160 pixeles felbontást kínál. Mivel a jelenleg megvehető filmek is csak legfeljebb Full HD minőségben érhetők el, az ennél nagyobb felbontás előállításához speciális algoritmussal kell felkonvertálni a képet, ami igen erős feldolgozólapkát igényel, ezért alkalmazzák a PlayStation 3 nagyteljesítményű Cell processzorát a tévében.

Bár az integrált Cell chip nem teszi lehetővé azt, hogy PlayStation játékokat lehessen futtatni a tévén, ám alkalmazásával nagyon fejlett felvételi funkciókat tudtak megvalósítani. A beépített 1 terabájtos (1024 gigabájtos) merevlemezére ugyanis a tévé akár szimultán is képes rögzíteni hat HD-felbontású csatorna műsorát, emellett egy Blu-ray-lejátszó is rendelkezésre áll. A Toshiba egyelőre nem jelentette be a készülék várható árát, azt azonban már előzetesen elárulta a cég, hogy a Cell processzoros tévé igen drága lesz.

Forrás: [origo]