Kitilthatják az új iPodot az amerikai edzőtermek

Vágólapra másolva!
Edzés közben sokan hallgatnak zenét az iPodjukon, viszont a fitneszklubok nem örülnek neki, hogy a legújabb Nanónak már beépített kamerája is van.
Vágólapra másolva!

Az egyik nagy amerikai edzőterem-lánc, a Life Time Fitness a vendégei magánszférájának védelme érdekében megtiltotta az újfajta, kamerával felszerelt iPodot használatát az öltözőkben - adta hírül minneapolisi Twincities.com. A fitneszhálózat szabályzata értelmében a vendégek edzés közben hallgathatnak zenét a készülékeken, filmezni viszont nem filmezhetnek vele, és az öltözőbe érve ki kell kapcsolniuk és el kell tenniük azt. A kívülálló számára ugyanis megállapíthatatlan, hogy az iPodon mikor hallgat zenét valaki, és mikor filmez vele.

Forrás: [origo]
Az új, kamerás Nanók: tokban olyan, mint a régi

A cég, több más lánchoz hasonlóan, évek óta tiltja a kamerás mobilok vagy más eszközök használatát a létesítményeiben, azokat a vendégeknek a táskájukban vagy az öltözőszekrényükben kell hagyniuk. A kamerás mobilokkal eddig kevesebb probléma volt, mivel az USA-ban a legtöbben leginkább iPodon hallgatnak zenét sportolás közben is. A Life Time mellett azonban most több edzőterem-lánc is kénytelen átdolgozni házirendjét, hiszen az új Nano egyértelműen új kategóriát képvisel a beépített kamera miatt.

Sok helyen nem csak az öltözőkben tilos, vagy engedélyhez kötött a kamerás eszközök használata, hanem az edzőteremben, vagy az előcsarnokban is, ami indokolhatja akár a készülékek teljes kitiltását. A baj csak az, hogy a kamerás zenelejátszót szinte lehetetlen megkülönböztetni elődjétől, főleg, ha azt, ahogy a legtöbben teszik, tokban hordja magánál felhasználója.