A hét kütyüi: USB-s bosszantógép és okos bringalámpa

Vágólapra másolva!
Már a zenebolondoknak is van olcsó, egyszerűen kezelhető digitális kamerája, a Nintendóhoz gépfegyver alakú vezérlő készült, és bemutatjuk a legőrültebb külsejű japán fényképezőgépet is eheti válogatásunkban.
Vágólapra másolva!

Jó hangú zsebkamera

A Flip Mino iskolát teremtett az egyszerűen kezelhető, zsebre vágható videokamerák műfajában: az ilyen készülék nem más, mint egy mobiltelefon-méretű kis doboz, amin semmit nem kell és nem is lehet állítani, csak egy gombot nyomkodni a felvételhez, kábel nem kell hozzá, mert bele van építve az USB-csatlakozó, és memóriakártyára vagy a belső memóriába dolgozik. A hasonló készülékek elsősorban az USA-ban és Nyugat-Európában népszerűek a videomegosztókra alkotó amatőr videósok között, de már idehaza is be lehet szerezni egyik-másik típust.

Az egyszerűségért cserébe viszont ezeknek a készülékeknek megvan az a hátránya, hogy külső mikrofont nem lehet rájuk csatlakoztatni. Ezen a problémán segít a Zoom Q3, amelyik nem a képet, hanem a hangot veszi fel HD minőségben: a készülékbe beépített sztereó kondenzátor mikrofon 24 bites, 48 kilohertzes felvételt produkál, amit SDHC kártyára lehet rögzíteni. Nevezhetnénk az eszközt akár mikrofon köré épített kamerának is, ami interjúk, beszélgetések, koncertbeszámolók készítéséhez jöhet jól.

Forrás: [origo]

Sajnos a Zoomnál is kell áldozatot hozni a jó hangminőségért cserébe, a Q3 ugyanis csak VGA felbontású, 640x480-as videót rögzít 30 képkocka/másodperc sebességgel. Szívesebben látnánk belőle egy full-full-HD-s változatot, ami a képet is nagy felbontásban veszi, hiszen a magukra adó videobloggerek már nagy felbontásban dolgoznak, de a frissen megjelent modell legalább megfizethető: 250 dollárba, vagyis körülbelül 45 ezer forintba kerül az USA-ban.

Egy dögös egér játékosoknak

"Ez egy piszok jó egér". Így foglalta össze a lényeget az Engadget tesztelője a Razer Orochi nevű, vezeték nélküli egeréről, amelyet, csakúgy, mint a cég többi kiegészítőjét, kimondottan számítógépes játékokhoz terveztek, és, ami talán kicsit furábban hangzik, notebookhoz. A dolog már kevésbé meglepő, ha megnézzük az egér külső kialakítását: grafitszürke borítás, kék ledek, marcona, de mégis elegáns külső. Az Orochival meg lehet jelenni, és mivel kicsi és könnyű, kényelmesen hordozható.

Forrás: [origo]

A dizájn persze nem teljesen öncélú, a harci rágcsálót úgy alakították ki, hogy mind a jobb, mind a balkezesek kényelmesen használhassák, és a jobb-bal egérgomb mellett oldalsó gombjai is vannak, a játékok extra funkcióihoz. Ami pedig a lényeg: a 4000 dpi-s pontosság, ami a tapasztalt játékosok kezében élet és halál kérdése lehet egy lövöldözős partiban.

Az Orochit akár Bluetoothon, akár kábelen keresztül a gépre lehet csatlakoztatni, és a gyártó egy speciális alátétet is árul hozzá. Az egér 80 dollárba (körülbelül 14 500 forint) kerül, viszont olyan gyorsan elkapkodták az október 13-i premier óta, hogy már csak rendelést vesz fel rá a gyártó. A Kabuto nevű FPS-tatami pedig 20 dollárba (3500 forint) kerül hozzá.

Goethe nyelvén szóló e-könyv olvasó

Megszületett az Amazon Kindle-jének európai kihívója. A Német txtr GmbH, amelynek fő profilja az online dokumentumkezelés, stílszerűen a frankfurti könyvvásáron mutatta be saját e-könyv-olvasóját, amely a cég nevét viseli. A 6 hüvelykes, e-ink-képernyős készülékre a gyártó saját vezeték nélküli hálózatán és az interneten keresztül terjeszt majd előfizetéses rendszerben olvasnivalót Németországban, német nyelven, de saját kezűleg bárki tehet fel rá könyveket wifin vagy USB-n keresztül.

Forrás: [origo]

Az eszköz különlegessége, hogy a gyártó azt is bejelentette, megnyitja a készüléket a fejlesztők előtt, így, bár elsősorban a német piacot célozták meg vele, valószínűleg Magyarországra is eljut majd. A kütyüben fél gigahertzes ARM processzor dolgozik, és 8 gigabájtos microSD kártyával dobják majd piacra karácsonyra, 320 eurós áron (körülbelül 85 ezer forint).

USB-s biciklilámpa

USB-csatlakozó már szinte mindenhol van, miért ne lehetne tehát egy hétköznapi használati eszközt is ezen keresztül tölteni? A 50cyces által konstruált Spooklight az irodába kétkerekűn ingázóknak lehet hasznos: a féklámpával és irányjelzővel ellátott eszközt a számítógépről lehet feltölteni. Ha esetleg menet közben menne el belőle a szufla, akkor bármilyen USB-csatlakozós eszközről, például mp3-lejátszóról vagy PDA-ról lehet neki adni áramot.

Forrás: [origo]

Az irányjelzőt egy miniatűr érintőpanelen keresztül lehet kapcsolgatni, ami a kormányra rögzíthető, és elakadásjelző funkciója is van, a hátsó lámpa pedig automata féklámpaként kapcsol erősebbre, ha érzékeli, hogy fékezünk (amihez gyorsulásmérője van). A kiegészítőt a gyártó weboldaláról lehet megrendelni 48 angol fontért (körülbelül 14 ezer forint).

Bohócnak öltöztetett fényképezőgép

A Pentax szeptember közepén dobta piacra a K-x digitális tükörreflexes fényképező-típust, ami már eleve igen feltűnő jelenség volt, mivel a hagyományos fekete mellett fehér és vörös borítással is bemutatták, de Japánban a szivárvány minden színében kapható lesz. A könnyen kezelhető, 12,4 megapixeles, HD-videózásra képes DSLR-kamerát most az egyik népszerű, sőt, kultikus japán játékfigura, a Kore Ja Nai Robo színeiben jelentették meg, ami valóban már csak egy ugrás volt az eredeti koncepciótól.

Forrás: [origo]

A színes robotnak maszkírozott Pentax limitált kiadásban jelenik meg, és valószínűleg csak Japánban lehet majd hozzájutni - de várhatóan további egyedi dizájnokkal is kijön majd, mi nagyon várjuk már a Hello Kitty-s változatot. A gép ára a 18-55 milliméteres alapobjektívvel 650 dollár, vagyis 116 ezer forint. Európában a már említett fekete, fehér és piros mellett csak sötétkék színben lehet majd kapni.

HK a Wii-hez

A Nintendo Wii konzol nem a lövöldözős játékok miatt lett népszerű, egy kínai gyártó viszont úgy gondolta, ideje a vérszomjas, fegyvermániás játékosokra is gondolni. A képen látható kontroller egy hongkongi szakkiállításon bukkant fel, és a Heckler&Koch MP5-ös géppisztoly 1:1 arányú másolata. A cső elejére helyezett narancssárga dugó a felhasználót hivatott megóvni attól, hogy a riadt szomszédok rá hívják a rendőrséget, vagy hogy esetleg bankrablást kövessenek el az eszközzel, amire egyébként volt már példa hasonló, lézerpisztolyt formázó vezérlővel.

Forrás: [origo]

A Wii-s HK-ba a többi Nintendós kellékhez hasonlóan nem kell beleilleszteni a rendes Wiimote vezérlőt, mivel az minden mozgásérzékelő funkciót ugyanúgy ismer, mint a géphez adott eredeti, és beépített hangszórója is van. Kíváncsian várjuk, hogy végül piacra kerül-e, és ha igen, milyen lesz vele teniszezni. A gyártó az USA-ba szánja, és ára még nincs.

USB-s garázda

Hamar nagy népszerűségre tett szert a brit Thumps Up nevű cég USB-portra csatlakoztatható bosszantógépe. Ha őrületbe szeretnénk kergetni a kollégáinkat, nincs más dolgunk, mint hogy észrevétlenül rádugjuk a PC-re a pendrive méretű kütyüt. Az oldalán található, hangerőszabályzóhoz hasonló potméterrel beállíthatjuk, hány perc elteltével lépjen működésbe, a kis kapcsolókkal pedig azt, hogy mit műveljen az áldozat gépével.

A PC Prankster névre hallgató eszköz ennek megfelelően a Caps Lockot kapcsolgatja ki-be, véletlenszerű karaktereket gépel be, mintha megőrült volna a billentyűzet, vagy az egeret rángatja össze-vissza. A cég annyi biztonsági funkciót azért beállított, hogy a készülék nem zár be alkalmazást és nem menti el az "összefirkált" dokumentumokat. A készüléket 20 fontért forgalmazza a gyártó Nagy-Britanniában (körülbelül hatezer forint), ennyiért lehet vele randalírozni azokban az irodákban, ahol nincs letiltva az USB-port az ismeretlen eszközök előtt.

Forrás: [origo]