Chávez szerint a Playstation a gyerekek mérge

Vágólapra másolva!
Hugo Chávez venezuelai államfő szerint a Sony PlayStation játékkonzol "méreg" a gyerekekre nézve, az eszköz a kapitalizmus pokolba vezető útjára vezeti a fiatalokat.
Vágólapra másolva!

Chávez elnök rendszeresen jelentkező Alo Presidente című tévé- és rádióműsorában arra hívta fel a játékgyártók figyelmét, hogy a gyermekek nevelését segítő játékokat, illetve babákat kellene gyártani. Ez utóbbiakat a helyiek vonásai alapján kell mintázni, lecserélve a Barbie babákat, amelyeknek semmi közük a venezuelai kultúrához. A nyugati játékokkal szembeni utálatát korábban már a Nintendóval kapcsolatban is kifejtette, a játékkonzolt az egoizmust, és erőszakot pártoló eszköznek nevezte.

Az elnök vasárnapi beszédében a világ legnagyobb darabszámban értékesített játékkonzolját, a Sony PlayStationt is célba vette. "A PlayStation méreg a gyerekekre nézve. Néhány játék gyilkolásra tanít. Egyszer az én arcom jelenik majd meg a játékban, hogy keresd meg és öld meg Chávezt" - mondta az elnök. Venezuelában tavaly októberben fogadtak el törvényt az erőszakos, harcias játékok eladásának tilalmáról. Az ilyen játékok forgalmazói akár öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Forrás: [origo]