Jobb digitális tévéadás a főváros északi részein is

Vágólapra másolva!
A fővárosban jelentősen javult az antennával fogható digitális televízió vételi lehetősége, miután a Hármashatár-hegyi adó is megkezdte a MinDig TV csatornáinak sugárzását.
Vágólapra másolva!

Az Antenna Hungária tájékoztatása szerint péntektől a főváros három pontjáról, a Széchenyi-hegyi, a Száva utcai, illetve a Hármashatár-hegyi adókból sugározzák a hat ingyenes, és nyolc fizetős, dekóderkártya birtokában fogható csatornát. Az újabb adótorony beiktatásával elsősorban Észak-Budán, Észak-Pesten, valamint a Dunához közel eső területeken javult a MinDig TV vételi lehetősége, bár lehet, hogy ehhez új irányba kell forgatni az antennákat.

A földi sugárzású digitális adások vételéhez a szolgáltatás logójával felcímkézett, új tévékészülékek esetében csak digitális vételre optimalizált szobai, vagy tetőantenna szükséges, a régi tévéket 15-30 ezer forintért megvehető set-top box egység megvásárlásával lehet a digitális csatornák vételére alkalmassá tenni. A szolgáltatás keretében - megfelelő tévével - az m1, m2 csatornák és a Duna tévé műsorai HD-minőségben is foghatók, azaz a focivébé meccseit is nagyfelbontásban, ingyen lehet rajta nézni.