Az iPad miatt nem fogynak a laptopok

Vágólapra másolva!
Az Apple táblagépét forgalmazó amerikai Best Buy áruházlánc vezetőjének becslése szerint felére estek vissza a noteszgép-eladásaik az iPad miatt.
Vágólapra másolva!

A nagy amerikai elektronikai áruházláncok közül jelenleg egyedül a Best Buy forgalmazza a táblagépet, és az iPad hamarosan a cég mindegyik üzletében elérhető lesz. Az áruházlánc számára újabban főleg a mobileszközök, így a hordozható számítógépek és okostelefonok hoztak jelentős bevételt, de ezek közül is kiemelkedik az iPad - nyilatkozta a Brian Dunn, a Best Buy vezérigazgatója a Wall Street Journalnak.

Dunn becslései szerint a notebook-eladások felére csökkentek a táblagép miatt, mivel minden második vásárló, aki korábban noteszgépet vett volna, már inkább egy tabletet visz haza. A cég hasonló sikert vár az Amazon Kindle e-könyv olvasótól is, amit szintén kiemelt termékként terveznek reklámozni.

Európa ehhez képest jócskán lemaradásban van: az iPadet még csak néhány nagyobb piacon árulja az Apple, és a hivatalos magyarországi forgalmazásáról semmit sem tudni, noha április óta kapható Amerikában. A gyártó szemlátomást inkább az amerikai piacra koncentrál, amit a szűkös gyártókapacitás miatt eddig is nehezen láttak el iPadekkel, az Amazon e-könyv-olvasóit pedig csak rendelésre lehet megvásárolni.