Elrabolták az orosz szoftvermágnás, Kaszperszkij fiát

Vágólapra másolva!
Jevgenyij Kaszperszkij orosz szoftvervállalkozó fia eltűnt Moszkvában, orosz források szerint elrabolhatták, adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A húsz éves Ivan Kaszperszkijt legalább két napja keresi a titkosügynökség és a rendőrség is, értesült rendőrségi forrásból az Interfax hírügynökség. Apja cége, a Kaspersky Lab egy napilapnak nyilatkozva nem tudta megerősíteni az emberrablás tényét. Jevgenyij Kaszperszkij víruskereső szoftverek fejlesztésével szerezte vagyonát.

A hírt eredetileg közlő portál értesülése szerint az emberrablók hárommillió eurót követelnek Ivan szabadon bocsátásáért. A fiatalember meg nem erősített hírek szerint éppen munkába tartott Moszkvában, amikor lecsaptak rá. A Kaspersky Lab hivatalos közleményt nem adott ki, a sajtó megkeresésére sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánták a hírt. A céget korábban a Fast Company amerikai üzleti lap a világ ötven leginnovatívabb vállalata közé sorolta. A Kaspersky Lab azon kevés orosz üzleti sikersztori egyike, amely nem kötődik az energiaszektorhoz.