Google-tévén dolgozik az LG

Vágólapra másolva!
Nem marad teljesen hardvergyártó partner nélkül a Google. Bár a Logitech végleg lemondott arról, hogy a cég okostévére szánt szoftverét futtató készüléket gyártson, az LG már jelentkezett is, hogy betöltse az űrt.
Vágólapra másolva!

Az LG által gyártott HD-felbontású okostévé a 2012 januári Consumer Electronic Show-n (CES) fog debütálni januárban. A világ második legnagyobb televíziógyártójával való megegyezés biztosan a Google malmára hajtja a vizet. Az LG készülékekkel a cég keresője, illetve a tévécsatornák által hátráltatott okostévés operációs rendszere jelentős piaci részesedéshez juthat.

A Google TV szoftver az elmúlt hónapban újult meg: nagyobb hangsúlyt kaptak a YouTube videomegosztó tartalmai, egyszerűbbé vált a felület, a fejlesztők pedig végre lehetőséget kaptak arra, hogy appokat készítsenek az Android alapú tévére. A keresőjéről ismert cég tévés törekvéseit a tavalyi évben nagyban hátráltatta, hogy az amerikai tévécsatornák lassan kihátráltak a projekt mögül. Az okostévék elterjedésével azonban elképzelhető, hogy vissza fognak térni a honlapjukon ingyen sorozatrészeket kínáló cégek a Google TV-re.

A Apple által képviselt, a pornográfiát tiltó iránnyal szembe menve az Google a közelmúltban azt is bejelentette, hogy elindult az első felnőttcsatorna a Google TV-n. A Vivid Entertainment által üzemeltetett műsort appként telepíthetik a tévéjükre a cég tartalmaira előfizető felhasználók.