Tanulj varázsolni a Mesharray Digital Media Schoolban!

Vágólapra másolva!
Autodesk 3ds Max Generalist, Digimatte Artist, Filmes VFX: ha ezek a kifejezések ismerősen csengenek számodra, sőt vágysz is arra, hogy ezeken a területeken jártas légy, akkor a megfelelő hely számodra a Mesharray Digital Media School.Az iskola gyakorlatközpontú oktatással és a területükön hírnevet szerzett oktatókkal igyekszik piacképes tudást nyújtani a jelentkezőiknek, továbbá szakmai támogatás programokat is kínálnak hallgatóiknak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Mesharray Digital Media School

„Nem csak a programok használatát tanultam meg, itt az oktatók az egyéni tapasztalataik alapján mutatják meg az egyes technikákat. Azt, hogy mire kell odafigyelni, az apró trükköket, amiket az oktatók is a mindennapi munkájuk során alkalmaznak. Bármennyit keresgélhetsz a neten, ezeket a dolgokat ilyen formában nem lehet megtalálni” – mesélte Gábriel János, aki a Mesharray-ben találta meg a neki való képzéseket. A vele készült interjú a Meshmag.hu oldalon olvasható, ugyanis az iskola igyekszik nyomon követni a diákok pályáját, rendszeresen felkeresik őket, hogy meséljenek az ott töltött időről és az érvényesülési lehetőségeikről.

A Mesharray idén ősszel is különböző képzéseket indít, melyekkel egy továbbfejleszthető, biztos tudást kapnak a hallgatók. Indul többek között 3ds Max, Maya, Filmes VFX, Short Film Maker, Digimatte Artist oktatás is. A diákok olyan oktatóktól kaphatnak inspirációt és biztos szakmai tudást, akik saját területükön már bizonyítottak.

A szakma svájci bicskája

Ha valaki a 3D szakmában szeretne elhelyezkedni, akkor a 3ds Max vagy az Autodesk Maya a neki való képzés. Az 5 hónapos tanfolyam során felkészítenek az önálló feladatmegoldásra, a jelentkezők megismerhetik az aktuális trendeket, és természetesen elsajátítják a geometrikus és organikus modellezési eljárásokat, az anyagok használatát, a textúrázási technikákat, a 3D animációk készítését, a jelenetek bevilágításának elvét, a fényforrások és shaderek használatát, és végül, de nem utolsó sorban a lélegzetelállító grafikák készítéséhez elengedhetetlen render beállításokat.

Less be a kulisszák mögé!

Ha valaki a Filmes VFX tanfolyamot választja, az betekintést nyer a vizuális effekt kulisszatitkaiba. A jelentkezők elsajátíthatják a kompozitálás elméleti alapjait, foglalkoznak színekkel, a nyersanyaggal, áttekinthetik a szükséges technológiai hátteret. Megtanulhatják a 2D-3D integrációt, hogy hogyan lesznek az utómunka szerves részei a 3D-s modellek és a képszekvenciák.

Forrás: Mesharray Digital Media School

Hogy milyen témaköröket érint ez pontosan? Akik a tanfolyamra jelentkeznek, többek között megtanulhatják a Maya – Nuke integrációt, VFX előkészítést a forgatásokon, valamint a HDRI képkészítést és használatát. A képzés során a The Foundy Nuke és az Autodesk Maya szoftvereket használják a hallgatók.

Ha már kulisszák: aki kíváncsi rá, hogyan varázsolnak minket a filmek idegen helyszínekre, akár más bolygókra úgy, hogy egy stúdió falai között dolgoznak a forgatás alatt, számukra a legmegfelelőbb képzés a Digimatte Artist tanfolyam. A hallgatók digitális festészeti technikákat alkalmazva hoznak létre environment concepteket. Ezt követően a digital matte paintinggel ismerkednek. A festett háttereket kompozitálják, majd 3d geometriára vetítve keltik életre a teret. Szó esett már róla, hogy a Mesharray-ben a szakma legjobbjai oktatnak, nincs ez másként ennél a képzésnél sem, hiszen Menyhei Szabolcs, az ILM és a Double Negative lead environment artistja mutatja meg a szakma trükkjeit. Pályafutása során olyan filmek készítésében vett részt, mint a Rogue One: A Star Wars Story vagy az Ant-Man.

Ösztöndíj és szakmai támogatás

Fejlődni és tanulni is sokkal könnyebb, ha egy inspiráló és támogató légkör vesz körül. A Mesharray is erre törekszik. Annak érdekében, hogy piacképes tudással rendelkező szakemberek kerüljenek a pályára, egyes képzésekre szakmai támogatással, kedvezményes tandíjjal iratkozhatnak be a hallgatók. A jelentkezéshez motivációs levél és számítógépes felhasználói alapismeretek szükségesek.

Ha valaki a Mesharray informálódni szeretne a képzésekről, megteheti a www.mesharray.hu oldalon vagy telefonon a (+36 1) 359 6410-es számon.