A szemnek láthatatlan részleteket fotózhat mobillal

Vágólapra másolva!
Egy dologgal kevesebb, amiért irigykednünk kell a világutazó természetjárókra Látott már hangyatojásokat egészen közelről? Mindig is szerette volna megnézni, hogyan szürcsölik a méhek a nektárt, vagy, hogy milyen a szitakötő szárnyának az erezete? A természet ámulatba ejtő, az emberi szem számára láthatatlan részleteinek megszemlélése és megörökítése már nem csak a profi természetfotósok kiváltsága. A Huawei legújabb csúcskészüléke, a Mate 20 Pro segítségével minden eddiginél közelebbről és részletgazdagabban szemlélheti a természet csodáit.
Vágólapra másolva!
Forrás: Krecsmár Csaba

Az igazi természetjárók tudják, hogy egy-egy kirándulás alkalmával a legátlagosabb helyszínen is van mit fotózni, hiszen panoráma és vízesés-rengeteg hiányában is számtalan izgalmas növény és apró állat kerülhet az ember szeme elé. A Huawei októberben bemutatott Mate 20 Pro készülékének egyik legkülönlegesebb jellemzője, hogy tökéletes makrofotók készítésére is alkalmas. Az okostelefon segítségével a kameránkkal minden eddiginél közelebb férkőzhetünk a növényekhez és állatokhoz, majd természetfotós magazinba illő képeket készíthetünk, melyeken olyan részletek is jól kivehetővé válnak, mint egy pillangó szárnyának erezete, egy légy összetett szeme vagy egy virágszirmon megülő vízcsepp.

A Huawei új készüléke ugyanis egy sor más újdonság mellett a szuperközeli fotók készítése terén is szintet lépett. A mobil makroképek készítésekor az egyik legnagyobb nehézség, ha a fotó alanya túl közel helyezkedik el a kamerához, mert a képek életlenek és elmosódottak lehetnek. A Mate 20 Pro azonban tűéles képeket készít még egész közelről is, köszönhetően a készülék hátlapján található Leica kameratriónak, amely egy 20 megapixeles ultraszéles, egy 40 megapixeles széles látószögű f/1,8-as rekeszértékű, valamint egy 8 megapixeles optikai képstabilizátorral támogatott telefotós lencséből áll. A kamerarendszer háromszoros optikai zoomra képes, és már 2,5 cm távolságból tűéles képeket készít, még a legapróbb rovarokról és növényrészletekről is.

Ultraszéles látószögű lencséjének köszönhetően nem csak részletgazdag, hanem telített színvilágú fotókat is kap a felhasználó, melyek “megalkotása” után igazi profinak érezheti magát. A Mate 20 Pro amellett, hogy „MI Mester” funkcióival minden eddiginél több, 1500 helyzetet és több mint 5000 tárgyat képes felismerni, nagy teljesítményű, 4200 mAh-s akkumulátorral is rendelkezik, melynek köszönhetően akár 24 órán keresztül elmerülhetünk a természet csodáiban, megörökítve azok szépségeit.