Vágólapra másolva!
A virtuális valósággal egy egészen új 3D-s világ nyílik meg. Ez a technológia jelenti a jövőt, a játékok új generációját. Olyan élményt ad, melyről korábban csak álmodtak a gémerek.
Vágólapra másolva!
Forrás: badchichenvr.hu

Játékosok több évtizedes álma válik azzal valóra, hogy beléphetnek abba a virtuális térbe, melyben játszanak. Az élmény tényleg lélegzetelállító. Minden egyes történet, minden kaland legapróbb részlete is olyan élvezetet nyújt, melyet semmi eddigivel nem lehet összehasonlítani. Amikor felvesszük a VR szemüveget és headsetet, szinte azonnal átlépünk egy új dimenzióba. Az indítás mindössze néhány másodpercig tart és máris a virtuális tér kellős közepén találjuk magunkat. Ahogy forgatjuk a fejünket, a kép a legkisebb késlekedés nélkül követi a mozgásunkat. Elképesztő élmény úgy körbetekinteni egy képzeletbeli világban, hogy ehhez elég csak elmozdítani a fejünket.

A virtuális valóságról

A virtuális valóság gondolata nem új, sőt majdhogynem egyidős az emberiséggel. Az ősemberek barlangrajzai, vagy az, ahogy a sámánjuk körülugrálta a tüzet, azt a célt szolgálta, belépjenek egy fiktív valóságba. Ezt az élményt igyekeztek létrehozni a Feszty-körképhez hasonló panorámafestmények és a már 1920-tól szekrény méretű számítógépekkel (többé-kevésbé) működő szimulátorok is. Az elképzelés és a törekvés tehát nem új. A mostani technológia viszont az. A mostani csúcstechnológia VR varázsa abban áll, hogy közvetlenül beléphetünk a virtuális térbe és szabadon alakíthatjuk azt. Ettől válik nagyon valósághűvé az élmény. A virtuális valóságban minden lehetséges, olyan dolgok is, melyekről eddig csak álmodni lehetett.

A VR játékokról

Bár a VR eszközök árban meglehetősen húzósak, nem kell elkeseredni, mert néhány VR játékteremben bárki szabadon válogathat a játékok között párezer forintért is. A Bad Chicken VR centerben a VR játékok páratlanul széles tárházával találkozhatunk. A kínálatot úgy válogatták össze, hogy a legkeményebb gémerek is megtalálják kedvencüket és azoknak is tudjanak valamit ajánlani, akik nem feltétlenül akarnak térdig gázolni a vérben. A játékosoké a döntés, hogy mit szeretnének: csak körülnézni egy kicsit a virtuális valóságban, vagy rögtön szétlőni mindent, ami mozog. Az összes játék kimaxolja a VR kínálta technikai lehetőségeket és ezért baromi izgalmas és élvezetes.