Gőzerővel fejleszti mobilszolgáltatási-rendszerét a Huawei

Vágólapra másolva!
A vállalat keresi az együttműködést a hazai alkalmazásfejlesztőkkel. Teljes erőbedobással fejleszti új mobilszolgáltatási-rendszerét a Huawei. A HMS a videózástól a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a vállalat készülékeit használók számára. A Huawei világszerte, így hazánkban is keresi az együttműködést az alkalmazásfejlesztőkkel, hogy minél több népszerű, helyi applikáció kerüljön a rendszerbe.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Szeptember végén mutatta be saját mobilszolgáltatási-rendszerét a Huawei, amelyet már évek óta fejleszt. A Huawei Mobile Services (HMS) és alkalmazásai összesítik a cég chip-, eszköz- és felhőképességeit. A vállalat arra törekszik, hogy világszerte bővítse a rendszer által elérhető applikációk számát, és ennek érdekében számos eszközzel segíti a fejlesztők munkáját.

A HMS-be eddig egymillió fejlesztő regisztrált, a fejlesztői együttműködéseknek köszönhetően pedig a gyártó már negyvenötezer alkalmazást integrált rendszerébe.

A gyártósor alapszolgáltatást, eszközt és platformot használ az integrált fejlesztői környezet továbbfejlesztéséhez és teszteléséhez. Mivel a Huawei teljes mértékben megnyitotta a HMS alapképességeit és szolgáltatásait, ezért a platformra regisztrált fejlesztőnek alkalmazásuk elérhetőségéhez mindössze a rendszer szoftverfejlesztő készletét kell integrálniuk, hogy kihasználhassák annak képességeit. Jelenleg 14 HMS-alapszolgáltatást kínál a vállalat: kilenc alap-, és öt növekedési szolgáltatást, amelyek biztosítják a HMS-ökoszisztéma gyors elérését fejlesztőik számára., akiknek A fejlesztőknek nagy segítséget jelenthet például a Huawei Ability Gallery, amely támogatja őket a saját alkalmazásaik terjesztésében. A fejlesztőknek ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy tartalmukat és szolgáltatásaikat eljuttatják Gallery-be. Ez után a cég a platform egységes disztribúciós szolgáltatását használja, így biztosítván tartalmat és szolgáltatásokat a különféle eszközök számára és teszi , számos felületen elérhetővé téve így a feltöltött applikációkat.

A Huawei lehetőséget teremt felhasználói számára arra is, hogy olyan alkalmazásokat is használjanak, amelyek telepítés nélkül is működnek, ezért külön figyelmet szentel a gyártó az úgynevezett „Quick App”-ok fejlesztésére, melyek a felhasználók számára azonnal hozzáférhetők. A Quick Apps-re való fejlesztés ugyanis sokkal kevesebb erőfeszítést igényel, mint a hagyományos módszer, ugyanakkor a végfelhasználóknak előnyös, hiszen használatukkal optimalizálhatják tárhelyüket és ez által nő a felhasználói élményük.

A Huawei teljeskörű technikai támogatást biztosít partnereinek, illetve olyan extrákat is nyújt a fejlesztőknek, mint annak a lehetősége, hogy online és offline is kiemelje őket és még nagyobb vizibilitást kínáljon számukra, kihasználva az alkalmazásokban való láthatóságot, a közösségi média, a Huawei Pop-up Store, a Szervizközpontok, valamint a Huawei Experience Store nyújtotta megjelenési lehetőségeket. Emellett a kínai piacra lépés is valós lehetőségként nyílik meg a fejlesztők előtt.


A HMS, amely a zene streamingtől a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt ésévek óta folyamatosan fejlődik, rohamtempóban növekszik. Egyre több fejlesztő csatlakozik a rendszerhez, és teszi elérhetővé alkalmazását az AppGallery-ben más a világszerte jelenleg több mint 390 millió felhasználók számára., amely már több mint nyolc éve használatos alkalmazás-elosztó felület, éés havonta közel 390 millióokostelefon-tulajdonos használja a világ 170 országában.