A Xiaomi közelmúltban jelentette be legújabb csúcstelefonját, a Mi 10T Prot, ami a felső kategóriás okostelefonok vásárlóinknak kínál remek alternatívát. Ez már első pillantásra meg is látszik a telefonon, a vékony káva, az igényes, tükröződő hátlap és a kijelzőbe helyezett kamerasziget mind a prémium érzést erősíti. A telefon elő- és hátlapját is Gorilla Glass 5 védőüveg borítja, így a környezeti behatásoknak is ellenáll.

Forrás: XIAOMI

108 megapixelen szinte minden elfér 

A Xiaomi Mi 10T Pro hátlapján található kamerasziget már első pillantásra sem mindennapi darab, ha pedig használni kezdjük, rá kell ébrednünk, hogy a telefon egy szinte kompromisszummentes kamerarendszert kapott. A 108 megapixeles, ultranagy-felbontású fotóit akár poszterméretűre is kinagyíthatjuk, a beépített mesterséges intelligencia pedig segít abban, hogy egy kezdő fotós is remek képeket készíthessen szinte gyakorlati tapasztalat nélkül. 

Ugyanígy nem kell kompromisszumot kötnünk akkor sem, ha videóznánk a Xiaomi Mi 10T Pro-val. Az elképesztően élethű videókról az akár 8K (7680x4320) felbontású felvételi lehetőség gondoskodik 30 képkocka/másodperces rögzítési sebesség mellett, a 4K-nál ennek duplája adott, Full HD esetén pedig a 960 fps sem kizárt, amivel remek lassított anyagok elkészítésére nyílik lehetőség. Ha pedig egy-egy pillanatba beleszeretünk, akár közvetlenül a videóból is készíthetünk 33 megapixeles állóképeket. Emellett számtalan szerkesztési lehetőség közül választhatunk, és ha nem szeretnénk számítógépre másolgatással bajlódni, akár a telefonon közvetlenül meg is vághatjuk az elkészült filmeket a villámgyors hardvernek köszönhetően. 

Csúcsteljesítmény a tökéletes játékélményért 

A Xiaomi Mi 10T Pro 8 magos processzora, a beépített 8 GB RAM, és az Adreno 650 grafikus chip kombójával kiváló teljesítmény leadására képes. A telefon így villámgyorsan reagál a terhelésre, ami nem csak netezésnél, chatelésnél, hanem a csúcs 3D grafikájú játékok futtatásánál is jól jöhet. Itt nem lesz akadozás, nem lesz olyan, hogy az ellenfél gyorsabban reagál, mert a telefon grafikája szaggat. Elfelejthetjük a trükközést a kisebb felbontással, csak hogy rendesen fussanak a játékok a telefonon. Ha játszani akarunk, játsszunk nyugodtan teljes felbontással, maximális beállításokkal, a telefonon nem fog múlni. Ebben is segít a Xiaomi Mi 10T Pro 1080x2400 pixeles felbontású, ultragyors, 144 MHz-es adaptív kijelzője is, ami a tartalomnak megfelelően igazítja a kijelző frissítési rátáját így minden mozgást tökéletesen, és szaggatás nélkül képes megjeleníteni. A csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 865 5G-kapcsolata segítségével pedig mindezeket a lehetőségeket menet közben is élvezhetjük, hiszen az 5G-kapcsolatnak köszönhetően egy pillanatra sem kell majd abbahagynunk a játékot, akkor sem, ha épp úton vagyunk. 

Hosszú távra is tervezhetünk 

A Xiaomi Mi 10T Pro 5000 mAh-s akkumulátorának köszönhetően még erősebb kihasználtság esetén is bőven kibírja a telefon amíg hazaérünk és nem fog a nap közepén töltésért könyörögni akkor sem, ha esetleg út közben is játszunk vele. Ha pedig eljön az ideje a töltésnek, azt akár 33 wattos gyorstöltéssel villámgyorsan lerendezhetjük, így ügyes használat mellett percekre csökkenthetjük azt az időt, amit a telefonnak a töltőn kell töltenie. 

Nincsenek gyenge pontjai 

A Xiaomi Mi 10T Pro egy igazi csúcsragadozó, nincsenek gyenge pontjai és egyaránt otthon érzi magát akkor is, ha játékra, fotózásra, vagy videokészítésre használnánk.