Lenyúlták a téli olimpia internetcímét

Vágólapra másolva!
Ugyan nem a téli olimpia hivatalos oldalának címét nyúlták le élelmes orosz domainkereskedők, de ezernél is több megtévesztő címet jegyeztek be - adta hírül a Domainabc nevű szakportál. 
Vágólapra másolva!

2014-ben a népszerű Fekete-tenger prtii üdülővárosban, Szocsiban rendezik a téli olimpiát. Még a város döntőbe jutásának idején elkezdték regisztrálgatni élelmes - zömmel orosz - internetezők a Szocsi (angol leírással: Sochi) városával kapcsolatos domainneveket, abban bízva, hogy az olimpia ideén majd jó áron adhatnak túl rajta. A DomainABC információja szerint rövid idő alatt több mint ezer olyan domaint jegyeztek be, amiben a Sochi név valamilyen formában előfordul.

Sőt, már most, hét évvel a sportrendezvény előtt elkezdtek kereskedni a címekkel: a sochi.info domainért például 600 ezer dollárt is ajánlottak, de a tulajdonos abban bízik, hogy idővel még értékesebbé válik az internetcím, és akár 4 millió dollárt is kaphat érte. A domainbiznisz annak ellenére sokak fantáziáját megmozgatja, hogy igen ritka a nagyértékű cím, és például Szocsi kapcsán is nyilvánvaló, hogy az ezer domainből idővel csak alig néhányat lehet majd eladni - a spekulánsok többsége tehát biztosan bukik a bolton.