Közösségek közösségi portáljává lesz az iWiW

Vágólapra másolva!
Újabb funkciókkal bővül az iWiW: a jelenlegi féllegális helyzetet felváltja egy precíz szabályozás arról, hogy miként lehet iskolák, szervezetek, vállalatok számára regisztrálni és közösséget építeni.
Vágólapra másolva!

Hamar elterjedt az iWiW felhasználóinak körében, hogy iskolák, vállalatok, de akár rendezvények, vagy irodalmi hősök nevében is regisztráltak a közösségi portálon, hogy aztán így próbáljanak több-kevesebb barátot, ismerőst felmutatni. Sok főfájást okozott az iWiW-nek a szabályozatlan helyzet, hiszen például a marketingcélra használt regisztrációk során - például vállalatok, vállalkozások - sokszor agresszívan jelölgették a felhasználókat, nem kevés bosszankodásra adva okot.

Ennek hamarosan vége: néhány kiválasztott vállalat és mozgalom már a közeljövőben, a felhasználók széles köre pedig még idén - várhatóan december közepétől - birtokbaveheti a portál közösségépítő funkcióit. A jövőben új - a magánszemélyekhez képest eltérő jogosítványokat adó - regisztrációként lehet tagja az iWiW-nek civilek, non-profit társaságok és vállalkozások széles köre. Az új featúra használói így építhetnek például azonos érdeklődésű emberek kapcsolatainak szorosabbra fűzésével virtuális társaságot, de akár rajongói tábort, támogatói kört is.

Az új szolgáltatás amennyiben magánszemély, vagy non-profit társaság (például iskola) az igénybevevő, ingyenesen használható. Vállalkozók és vállalkozások számára ötezer forintos egyszeri regisztrációs, és 30 fő felett a közösség tagjai után fejenként havi 30 forintos díj fizetendő.

Az új szolgáltatás egyik jelentősége, hogy átláthatóbbá teszi az iWiW-et, hiszen megkülönböztethetővé válik magánszemély és szervezet, egy ember, és baráti kör. Másrészt az iWiW üzemeltetői szerint nagy lehetőség közösségek számára kapcsolatépítésre, új kommunikációs csatornák kiépítésére - de lehet egyfajta új szórakozás is az iWiW felhasználói számára. A fejlesztők szerint az agresszív bejelölgetéseknek is vége egyúttal, ugyanis a közösségek létrehozói nem tudják közvetlenül meghívni a felhasználókat, hanem teret kapnak arra, hogy hirdessenek, és ezáltal ők vonják magukra az iWiW-ezők figyelmét - azaz bejelöléseit.

Az új szolgáltatás egyelőre tesztüzemben működik; a Nokia és a Budapesti Olimpiai Mozgalom indíthat közösségeket.

(Az iWiW üzemeltetője a lapunkat is kiadó [origo] Zrt.)