Az iPhone-t és Britney-t keresték legtöbben

Vágólapra másolva!
Az Apple mobiltelefonja lett az első a Google 2007-es keresési ranglistáján, egyben megszerezte a leggyorsabban növekvő népszerűségű keresőszónak járó címet is. A Yahoo-nál Britney Spears vezet, és Szaddám Huszein is előkelő helyet foglal el a listában.
Vágólapra másolva!

A két legnagyobb internetes kereső most tette közzé idei nemzetközi keresési statisztikáit. A Google-nál az idén januárban bejelentett Apple iPhone lett az első, amely már csak azért is a kerülhetett a leggyorsabban növekvő népszerűségű keresések élére, mert tavaly még egyáltalán nem létezett. Az iPhone-őrület mellett annál érdekesebb a második helyezett: ez nem más, mint a Webkinz, egy olyan szájt, amelyen kitömött állatokat hozhat létre és gondozhat az ember, és együtt játszhat mások állatkáival.

A harmadik helyen egy hírességekkel foglalkozó oldal, a TMZ áll, a negyedik a Transformers, az ötödik a YouTube, a hatodik a Club Penguin nevű gyerekoldal, és ezeket a MySpace, a Heroes és a Facebook követi. A hírességek közül egyedül az idén elhunyt Anna Nicole Smith került be a Top 10-be a Google-nál.

Nem úgy, mint a Yahoo-n, ahol a toplistát a zűrös ügyeivel rendszeresen címlapra kerülő Britney Spears vezeti. A művésznőt WWE (az amerikai pankrátor-liga), Paris Hilton, a japán rajzfilmfigura, Naruto Beyonce követi a listán. Mellettük Lindsay Lohan, a Rune Scape nevű online szerepjáték, a Fantasy Football, valamint két további híresség, Fergie and Jessica Alba is előkelő helyet foglal el a listán.

Halott híressége a Yahoo-nak is van: Szaddám Huszeinre többen kerestek a hírekben idén, mint bármikor, amivel az összesített lista 9. helyéig emelkedett. A halott diktátor mellett Irak, Irán és Afganisztán is a Top 10-ben van a hírkeresések között, meg persze a jelenlegi elnök, George W. Bush, és a legnépszerűbb elnökjelöltek, Hillary Clinton és Barack Obama.