Letöltés-stopra kérik az egyiptomiakat

Vágólapra másolva!
Miután szerdán tenger alatti távközlési kábelek sérülése zavart okozott a Közel-Kelet internetforgalmában, az egyiptomi távközlési minisztérium arra kéri a helyi felhasználókat, ideiglenesen mellőzzék a filmek, zenék  letöltését, ami zabálja a sávszélességet.
Vágólapra másolva!

Szerdán számoltunk be arról, hogy a Földközi-tenger alján futó optikai kábelek hibája jelentős problémákat okozott az egyiptomi, és a térség más országainak internetforgalmában.

Az egyiptomi telekommunikációs minisztérium ennek kapcsán csütörtökön arra kérte a felhasználókat, hogy ideiglenesen hagyjanak fel a filmek, mp3-ak és más nagyméretű fájlok letöltésével, hogy a tartalékvonalak képesek legyen kiszolgálni a vállalatok rendszereit.

A szaktárca szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, az ország által használ három kommunikációs kábel közül kettő megsérült, így a teljes netforgalom az ép harmadikra hárul. Annak sávszélessége azonban csupán a szokásos kapacitás csupán 30 százaléka, így nem képes kiszolgálni az ország felhasználóit, s ha a kapcsolatot túlterhelik, végül mindenki nemzetközi netelérés nélkül marad.

Ezért kérik arra a felhasználókat, hogy a fájlcsere szüneteltetésével biztosítsanak elsődleges prioritást az üzleti szektornak, mely számára kulcsfontosságú a világháló elérése. A szóvivő azt is elmondta, továbbra sem tudják, mi okozta az egymástól két kilométeres távolságra fekvő optikai kábelek egyidejű sérülését, s azt sem, mikorra sikerül helyreállítani azokat.