Művészi riválist kapott a YouTube

Vágólapra másolva!
A Yahoo kezében lévő Flickr fotómegosztóra mostantól videókat is fel lehet tölteni, de csak egészen rövideket. A szájt azokat a fotósokat célozza, akik mozgóképet is rögzítenek.
Vágólapra másolva!

A fotómegosztóra 150 megabájtnál kisebb, maximum 90 másodperces felvételeket lehet feltölteni - vagyis, ha úgy tetszik, a fotók megelevenedett változatát. Mivel a szájt alapvetően a megszállott hobbifotósokat célozza, nem a YouTube és a hozzá hasonló klónok ellenfelének szánták a szolgáltatást, hanem azoknak, akik néha megosztásra érdemes filmfelvételt is készítenek.

A videókat a fényképekkel teljesen megegyező módon lehet feltölteni, és mind az előnézeti képnek megfelelő thumbnail-méretben, mint teljes méretben lejátszhatók. A Flickr a fotóknál megszokott, webes felületen konfigurálható beágyazó-ablakot ad a videókhoz, amivel tetszőleges méretben megjeleníthetők a felvételek.

Az új szolgáltatást csak a fotómegosztó fizetős - Pro - változatának felhasználói vehetik igénybe, és a felvételeket egyelőre nem lehet letölteni a szájtról. A fejlesztők a webes képszerkesztő funkciókhoz hasonló eszközöket terveznek a videókhoz is.