Búcsút int a kalózoknak a YouTorrent

Vágólapra másolva!
A januárban indult torrentkereső működtetői bejelentették, hogy a jövőben csak a licencelt tartalmakat kínáló letöltőoldalak tartalmában keres a YouTorrent, a kalózszoftverekre, filmekre vagy zenékre vágyóknak a jövőben új forrás után kell nézniük.
Vágólapra másolva!

Bár a YouTorrent.com csupán néhány hónapja indult, mostanra az oldalt havi szinten mintegy tízmillió egyedi látogató keresi fel, így e rövid idő alatt az internet egyik legnépszerűbb BitTorrent-oldalává nőtte ki magát. A TorrentFreak beszámolója szerint azonban a szájt a jövőben kizárólag a legális, azaz licencelt tartalmakat kínáló torrentoldalakat fogja indexelni, így például a BitTorrent.com-ot, a Vuze.com-ot, vagy mondjuk a LegalTorrents.com-ot.

A korlátozásokra nem a filmstúdiók, lemezkiadók, vagy jogvédő szervezetek perei, hanem a keresések megfelelő hatékonyságának biztosítása végett került sor - érvelt a TorrentFreaknek az oldal egyik működtetője. Emellett a tulajdonosok azt is elmondták, hogy a YouTorrent látogatottsága túlnőtte azt a mértéket, amelynek adminisztrálásával maguk is képesek elboldogulni, ezért az oldal eladását is tervezik. Bár az oldalon nincsenek elhelyezve reklámok, tartalmainak legalizálásával alapul szolgálhat jogtiszta szolgáltatások beindításához.