Letiltja a PayPal az elavult böngészőket

Vágólapra másolva!
Az online fizetőrendszer működtetői azt tervezik, hogy a nem elég biztonságosnak ítélt böngészőkről a jövőben nem lehet majd igénybe venni a PayPalt, mivel ezek használata olyan kockázatot jelent, mintha az autókat nem szerelnék fel biztonsági övvel.
Vágólapra másolva!

A PayPal statisztikái szerint felhasználóinak jelentős része még mindig meglehetősen régi verziójú böngészővel, például az 1996-ban és 97-ben kiadott 3-as és 4-es Internet Explorerrel veszi igénybe pénzügyi szolgáltatásokat. A társaság vélekedése szerint az, ha engedik a PayPalt használni ilyen elavult szoftverekkel, ahhoz hasonló, mintha egy autógyártó járműveit biztonsági öv nélkül hozná forgalomba - számolt be a PC World arra a tanulmányra hivatkozva, amelyet a társaság az RSA biztonsági konferencián adott ki.

A korai browserek ugyanis semmiféle védelmet nem kínálnak az adathalászok ellen, akik kamu weboldalakkal próbálnak személyes adatokat, például bankkártyaszámokat vagy jelszavakat kicsalni a gyanútlan netezőkből. Széles körben használt pénzügyi szolgáltatásról lévén szó, a PayPal nevében rengeteg ilyen hamis üzenetet küldenek ki online csalók.

Nem csak a régi verziók, a Safari sem elég jó

Meglepő módon a tervezett korlátozás az elavult verziók mellett egy manapság is használatos böngészőt, az Apple Mac OS X-en alapértelmezettnek számító, de Windows alá is elérhető Safariját is érinti. Ez a szoftver ugyanis szintén nem tartalmaz adathalász-védelmet ellentétben például a 7-es Internet Explorerrel, a Firefox 2-vel, vagy az Opera 9-cel.

A PayPal tervei szerint első körben figyelmeztető üzenet fogadja majd a régi, vagy nem elég biztonságos böngészővel érkező felhasználókat. A későbbiekben azonban a szolgáltatások elérhetőségét az elavult böngészők esetén blokkolni fogják. Ez utóbbi esetben csak akkor tudja majd használni valaki a PayPalt, ha naprakész verzióra frissíti browserét. Egyelőre még nem ismert, hogy mikor tervezik bevezetni a szigorításokat.

A fizetőszolgáltatás üzemeltetői jelenleg a fent említett három böngészőt ajánlják a PayPal használatához - bekapcsolt adathalászok elleni védelemmel. A legfrissebb Internet Explorer, Firefox és Opera mellett szól az is, hogy ezek az alkalmazások már támogatják az EV SSL (Extended Validation Secure Sockets Layer) tanúsítványok használatát is, amely a legitim szájtok beazonosításában nyújt segítséget.