Az albán hackerek folytatják a támadásokat

Vágólapra másolva!
A montenegrói légitársaságot két napon át támadó albán hackerek szerdán megbénították a számítógépes kalózkodásukról kedd óta tudósító újság internetes oldalát is.
Vágólapra másolva!

A podgoricai Vijesti szerdán "technikai okok" miatt elérhetetlen volt a világhálón. Ez azután következett be, hogy valakik a reggeli órákban törölték a honlap tartalmát, s vörös alapon koromfekete sast ábrázoló albán zászlót tettek a helyére, írott vagy akusztikus üzenet nélkül. A montenegrói főváros talán legnépszerűbb lapja kedden jelentette, hogy egy magát Kosova Hackers Groupnak nevező koszovói albán társaság órákra elfoglalta a montenegrói állami légitársaság internetes oldalát, s albán zászlót tett ki rá. Aki fölkereste a honlapot, az a fekete sas nézése közben albán népzenét hallhatott.

A támadás egy nappal később is megismétlődött, és albán nyelvű szöveges üzenettel is kiegészült: "Isten áldja az albán földet és népét! Egységet akarunk". A hackerek az albán címert is föltették a Montenegro Airlines oldalára, s mellékeltek még egy nevet - Albanian Hacker 4Ever (albán hacker mindörökké) -, amelyről nem tudni, hogy együttműködő csoportot jelöl-e, vagy a koszovóiak második azonosítóként használják.