Válás virtuális félrelépésért

Vágólapra másolva!
Egy brit asszony azért válik el férjétől, mert felfedezte, hogy a férfi Second Life-beli karakterének virtuális szeretője van.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Amy Taylor három éves házasságát bontja fel férje, a 40 éves David Pollard virtuális kapcsolata miatt. Az asszony akkor döntött a válás mellett, amikor már másodszor kapta azon férjét, hogy avatárjával egy másik felhasználó női karakterével szexel - virtuálisan. A Second Life-ban ugyanis ez is lehetséges, az online világba belépő felhasználók gyakorlatilag azt csinálhatnak poligonokból álló alteregójukkal, amit csak akarnak, valódi pénzért virtuális tárgyakat, de még ingatlanokat is vásárolhatnak.

Forrás: [origo]
Karakterek a Second Life-ból

Az asszony felháborodását feltehetően az váltotta ki, hogy Taylor és Pollard egyébként maga is a Second Life egyik trópusi szigetén ismerték meg egymást 2003-ban, két évvel később a való világban is összekötötték sorsukat. A feleség korábban is gyanakodott arra, hogy férje virtuálisan megcsalja őt, ezért egy Second Life-beli detektívet fogadott, aki kiderítette, a férfi karakterével egy játékbeli prostituálttal szeretkezik. Pollard később beismerte, hogy egy amerikai játékos karakterével találkozgat a Second Life-ban egy-két hete, elmondása szerint már nem szereti Taylort, és a házasságuknak vége. Az asszony másnap hivatalosan is benyújtotta a válókeresetet - ügyvédjének pedig már nem ez az első olyan válási ügye, amely kapcsolatba hozható a játékkal.