Havi száz videót néz meg az átlagos amerikai netező

Vágólapra másolva!
Tavaly decemberben rekordot döntött Amerikában a YouTube és a hozzá hasonló online videoszájtok nézettsége: egy átlagos amerikai internetező a 2008 utolsó hónapjában közel száz webes videót tekintett meg.
Vágólapra másolva!

A comScore cég statisztikái szerint az amerikai felhasználók decemberben összesen 14,3 milliárd alkalommal néztek meg webes videókat, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A legtöbben a YouTube-ot böngészik a felvételekért, csaknem minden második internetező a Google tulajdonában lévő videomegosztón keresgél érdekes tartalmakért. A böngészőben nézhető videókra decemberben az amerikai internetezők 78,5 százaléka, mintegy 150 millió ember volt kíváncsi, aki havi szinten átlagosan 96 felvételt tekintettek meg számítógépünkön vagy mobil eszközükön.

Az egész hónap alatt egy tipikus amerikai internetező összesen 5 órát töltött webes videók előtt, melyek átlagos hossza 3,2 perc. A statisztikák szerint a Magyarországról nem elérhető Hulu.com-on lévő videók előtt a szokásosnál több időt, 10,1 percet töltöttek el a felhasználók. A legnépszerűbb videomegosztónak számító YouTube-ot a tavalyi év utolsó hónapjában 98,9 millió felhasználó kereste fel, akik 5,9 milliárd alkalommal nézték meg a szájton elérhető felvételeket, azaz átlagosan 59,2 darab klipet tekintettek meg.