Újabb fizetős warezszervereket foglaltak le

Vágólapra másolva!
Két warezszervert foglalt le a rendőrség Budapesten: a kiszolgálókon lévő 8-10 terabájtnyi filmhez, zenéhez és szoftverekhez emeltdíjas sms ellenében férhettek hozzá a látogatók.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályának Gazdaságvédelmi Osztály I. névre hallgató részlege szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az egyik jogvédő szervezet feljelentése alapján - áll a rendőrség honlapján.

A rendőrség közleménye szerint a hatóságok két budapesti helyszínen tartottak házkutatást, melynek során két szervert foglaltak le. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a kiszolgálókon mennyiségű jogvédett film, zene, játék és más szoftverek voltak elérhetők a szájtokat felkereső felhasználók számára emeltdíjas sms-re válaszként megkapott jelszó ellenében.

Az elsődleges adatok alapján a számítógépeken mintegy 14 ezer film található, adattároló kapacitásuk összkapacitása pedig összesen 8-10 terabájt, vagyis 8000-10000 gigabájt. A lefoglalt szervereket szakértő vizsgálja a kárérték pontos megállapítása és az elkövetők beazonosítása céljából, az eljárást a fent említett gazdaságvédelmi osztály folytatja majd le.