A Facebook adja az iPhone alkalmazások közösségi hátterét

Vágólapra másolva!
Miután néhány hónapja a Facebook lehetővé tette hogy a Facebook Connect segítségével más weboldalak  hozzáférjenek felhasználóik Facebook  profiljaihoz, március 14-én az SXSW által szervezett konferencián  Dave Morin bejelentette, hogy a Connect elérhetővé válik az iPhone alkalmazásfejlesztők számára is.
Vágólapra másolva!

A Facebook Connect for Iphone rendkívül egyszerűvé teszi az iPhone alkalmazásfejlesztők számára, hogy felhasználóikat a Facebookon keresztül azonosítsák és tevékenységükről a Facebook oldalain adjanak visszajelzést. A új bejelentéssel egyidőben kilenc olyan iPhone alkalmazást neveztek meg, amelyek már csatlakoznak a Facebookhoz. Ezek közt található étterem és filmajánló, póker, szellemi vetélkedő, valamint ügyességi játék is . Láthatjuk tehát hogy ismerőseink mivel, mikor, mit, milyen eredményességgel játszanak, bővítenek, használnak - ha ők is így akarják.

Forrás: [origo]

Az elhangzottak szerint az MTV és az EA Sports is azok közé tartoznak, akik hamarosan kibővítik iPhone termékeiket az új lehetőséggel. A konferencián bemutatott videó szerint az iPhone alkalmazások Facebookkal való összekötése meglehetősen egyszerű feladat, így nem lenne meglepő, ha a 175 milliós közösségi hálóra hamarosan számtalan alkalmazás teremtené meg az átjárást. Az új modell születésével a közösségi hálók kilépnek a kibertérből, így ha akarjuk profiloldalunk minden rezdülésünkről tájékoztathatja barátainkat.