Fotózza le nekünk a Google Street View autóit!

Vágólapra másolva!
Kedden elkezdi különleges, panorámaképeket készítő autóival végigfotózni Budapest utcáit a Google - mi pedig értékes nyereményekkel díjazzuk azokat, akik sikeresen megörökítik, és megosztják velünk a hatalmas kamerákat hordozó Opel Astrák fotóit.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban hírt adtunk, a Google hivatalos bejelentése szerint május 5-én kedden kezdik el Budapest utcáinak lefotózását a Google Maps Street View-hoz utcaképeket készítő autók. Az internetes vállalat azonban nem közölte, hogy kocsik, amelyek várhatóan pár hétig cirkálnak majd mifelénk, milyen útvonalat járnak be - csak annyit lehet tudni, hogy a belvárosból kifelé haladva készítik majd a felvételeket.

A cég korábban még azt sem nagyon kötötte az internetezők orrára, hogy a világnak pontosan melyik részén és mikor készítenek felvételeket a Street View-hoz, amely az utcaképek nevet viseli majd a Google Maps magyar nyelvű felvételén. A panorámaképeket készítő autók viszont kedvelt célpontjai voltak az amatőrfotósoknak, akik az internetes fórumokon, blogokon adtak hírt azok felbukkanásáról, lefényképezve őket.

Forrás: [origo]
Ilyen Astrákat kell figyelni Budapesten



Mi is egy ilyen játékra buzdítjuk olvasóinkat abból az alkalomból: aki csak tudja, fotózza le a Street View-hoz fényképező járműveket! A kocsikat könnyű lesz felismerni: olyan, sötét színű Opel Astrákat kell majd figyelni, amelyek egy magas állvány tetején 360 fokban körbelátó kamerát hordoznak a tetejükön, és egy Google-matrica is van az oldalukon, a Street View logójául szolgáló aranysárga kis emberkével ("Pegman").

Az autókról készült képeket olvasóink a Freemail Fotótárba tölthetik fel a "Google Street View" pályázat alá, vagy e-mailben, mms-ben is elküldhetik nekünk a [email protected] e-mail címre. (Az e-mailben beérkezett képeket is folyamatosan elérhetővé tesszük a weben, olvasóinktól csak annyit kérünk, tüntessék fel, milyen néven szeretnék magukat a nyereményjátékban viszontlátni.)

Még mindig van mit nyerni

A leggyorsabb beküldő jutalma egy, a Google által felajánlott, a keresőcég logójával ellátott lávalámpa, illetve a Cobra 11: Nitro című PC-s játék - utóbbiban ugyancsak autókat kell üldözni -, és a Seven M cég ajánlotta fel.

G. Szabolcs olvasónk képe
G. Szabolcs olvasónk volt a leggyorsabb, a többiek képeit itt nézheti meg

Második legfürgébb pályázónkat a számítógépes játék mellett egy Google-pólóval jutalmazzuk, a harmadik helyezett pedig a program mellett egy Google-frizbit kap, de aki ezt követően küld nekünk képet, még versenyben marad: további tíz pályázónk között ugyanis öt-öt darab Google-pólót és Google-frizbit sorsolunk ki. Szeretettel várjuk olvasóink felvételeit, csak azt kérjük, vigyázzanak magukra, ne lépjenek óvatlanul az úttestre a fotózás hevében, ha pedig a volán mögött ülnek, inkább az útra figyeljenek! A képeket május 19-ig várjuk vállalkozó kedvű olvasóinktól, a nyereményjátékban az Origo Zrt, a Seven M és a Google munkatársai nem vehetnek részt. Jó vadászatot kívánunk!