Továbbra is a YouTube az iráni tüntetések legfőbb médiuma

Vágólapra másolva!
Továbbra is a YouTube az iráni ellenzéki tüntetésről készült videók legfőbb médiuma, jóllehet a videomegosztó portálhoz való hozzáférést a közel-keleti országban blokkolják.
Vágólapra másolva!

Az interneten látható rövid videók közül az a felvétel, amelyen egy iráni rohamrendőrt fognak közre a tüntetők, kedd estig több mint 300 ezer találatot kapott. A mobiltelefonokkal sietve készült videókon a rohamrendőrség és a választási csalások ellen tiltakozó tömeg összecsapásai láthatók, több összeállításban a tüntetés képeit a feltöltők kommentárjaival egészítették ki.

http://www.youtube.com/v/0-Ik9evL1pw&hl=en&fs=1&



A felvételekhez küldött bejegyzések között számos, Muszavi híveit támogató üzenet olvasható, és a arra buzdítják a tüntetőket, hogy ne adják fel a reményt, illetve szabadságot követelnek az iráni népnek. A Google tulajdonában lévő videomegosztó mellett a Facebookhoz is nehézkes Iránból a hozzáférés, miután a közösségi portál az egyik legfontosabb forrása lett a választásokról szóló információknak.Scott Rubin, a YouTube szóvivője elmondta, hogy szolgáltatásuk elvei szerint minden erőszakos eseményről küldött videót el kellene távolítaniuk, azonban a tüntetésekről készült felvételeket azok dokumentumértéke miatt továbbra is megpróbálják elérhetővé tenni.