Bankrablást twitterezett végig egy nő New Yorkban

Vágólapra másolva!
Annemarie Dooling éppen az HSBC egyik bankfiókjában állt sorba, amikor ott bankrablás kezdődött. A hölgy egy pillanatra sem esett pánikba, inkább végig közvetítette az eseményeket a neten.
Vágólapra másolva!

Dooling egy Blackberry telefonnal twitterezte végig a bankrablást, és azért döntött így, mivel a telefonján a joystick-szerű navigációs gomb felmondta a szolgálatot, sem hívást kezdeményezni, sem sms-t írni nem tudott - írja a CNet. Az éppen futó üzenetküldő alkalmazás segítségével viszont fel tudta venni a kapcsolatot a külvilággal, vagyis 1900 követőjével a Twitteren.

Ugyan az első üzenetében jelezte, hogy mi történt - "Éppen kirabolják a bankomat ... és én itt vagyok bent. HSBC a 34. és a 8. sarkán" -, páran felhánytorgatták neki a Twitteren, hogy a mikroblogolás helyett miért nem a rendőrséget próbálta értesíteni inkább. A nő erre később azt a magyarázatot adta az AP-nek, hogy mire ő elővette a telefonját, más már értesítette a rendőrséget, és egyébként sem fenyegette veszély az ott lévőket.

"Nem, nem kellett a földre feküdnöm. Észre sem vettem, amikor elkezdődött, kettővel előttem állt a sorban" - számolt be a részletekről Dooling, még a Twitteren. A bankrabló órákon át tartotta fogva a nőt és a bankban tartózkodó többi embert, majd sikeresen kereket oldott, 500 dolláros zsákmánnyal. Dooling az eset nyomán 200 új követőre tett szert a Twitteren - no meg némi hírnévre a hagyományos médiában.