Bankkártyát ad ki a PayPal

Vágólapra másolva!
Az internetes pénzügyi szolgáltató egy lépéssel közelebb került a valódi banki tevékenységhez: debitkártyát bocsát ki diákok számára, amelyet a szülők tölthetnek fel pénzzel.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg internetes tranzakciók lebonyolítására létrehozott PayPal bankkártyájának lényege, hogy nem tartozik hozzá valódi bankszámla. Az internetes gazdaság korában felnőtt szülők saját PayPal-accountjukról csorgathatnak pénzt a csemetéik által használható MasterCardra, és az azzal végrehajtott tranzakciókat teljes körűen ellenőrizhetik is - írja a CNet. Ha tehát az egyetemista gyermek nem a kollégiumot fizette be a zsebpénzéből, hanem a sarki kocsmában húzták le a kártyáját, arról a szülők tudni fognak.

A PayPal Student Accounts néven vezeti be az új szolgáltatást. A szülők előre beállított alkalmanként utalhatnak fix összeget a kártyákra, vagy alkalmanként is, a diákok pedig más jövedelemforrásokat is "beköthetnek" a betéti kártya mögé, ha van például alkalmi munkájuk. A rendszer fejlesztői azt tervezik, hogy a diploma megszerzése után maga a kedvezményezett veheti majd át a számlája kezelését, és visszanézheti minden egyes korábbi tranzakcióját.

A PayPal persze azzal is kalkulál, hogy a szülők ezt követően is használják majd a számlát gyermekeik megsegítésére. Az online pénzügyi szolgáltató által kidolgozott megoldás egyfelől olcsóbb, mint a hagyományos bankszámla, mivel az egyáltalán nem kell a fenntartásához, és kedvezmények is járnak hozzá, viszont az ATM-használati és vásárlási díjak magasabbak, mint a hagyományos kártyáknál.