Céget vásárol fel a Facebook

Vágólapra másolva!
A Facebook felvásárolja a FriendFeed nevű céget, amelynek szolgáltatása közösségi oldalak frissülő tartalmait teszi egy közös felületen elérhetővé.
Vágólapra másolva!

A FriendFeed-en a felhasználók durván kéttucatnyi közösségi oldal frissülő tartalmait gyűjthetik össze a Twittertől kezdve a Facebookon át a Flickr képtárig, a támogatott szolgáltatások körét ezen a linken lehet átböngészni. A FriendFeed segítségével elvileg könnyebbé válik az ismerősök online ténykedésének nyomon követése, mivel egy honlapon keresztül lehet leolvasni, ha mondjuk egy rokon megjegyzést írt egy facebookos beíráshoz, vagy éppen új képet töltött fel fotóalbumára, netán egy vicces linket osztott meg valamelyik mikroblog-szolgáltatón. A szájtot egyébként korábbi Google-alkalmazottak hozták létre még 2007-ben.

Az AP hírügynökségnek Bret Taylor, a FriendFeed társalapítója úgy nyilatkozott, bár egyelőre szolgáltatásuk a Facebooktól különálló módon működik, végül egybe fogják olvasztani a szolgáltatásokat, bár a konkrét tervek még nem ismertek. A felvásárlás pénzügyi részletei nem ismertek.