Magyar üzleteket is keres a Google térképe

Vágólapra másolva!
Keddtől cukrászdát, hotelt és egyéb üzleteket, cégeket is lehet keresni a Google webes térképszolgáltatásán, amelyen már a BKV menetrendje is elérhető. A vállalkozások maguk is felvihetik adataikat a webes térképre, így segítve a meglévő és potenciális ügyfelek tájékozódását.
Vágólapra másolva!

A Google magyarországi képviselete bejelentette, hogy Maps néven ismert szolgáltatása keddtől bővített lokális tartalmakat kínál, és Google Térkép néven érhető el. Az új funkciók elsősorban üzletek, szálláshelyek és egyéb vállalkozások felkutatását teszik egyszerűbbé. A szájt magyar nyelvű felületén ezentúl a városnév megadásával tematikusan is lehet érdekes helyeket keresni: például a "cukrászda Budapesten" vagy a "sushi Kazincbarcikán" kifejezések begépelésével a nassolásra vagy japán ételekre vágyó helyeket lehet kilistázni, melyeket be is jelöl a szájt.

Forrás: [origo]
A fővárosi cukrászdák listája a Google Térképen

A szolgáltatás alapjául jelenleg a Magyar Turizmus Zrt, a Magyar Telefonkönyv Társaság és a Port.hu adatbázisai szolgálnak, melyek 8800 szálláshelyet, ötezer vendéglátóipari egységet, hatezer látnivalót és mintegy ezernyolcszáz szabadidős tevékenységet tartalmaz.

Új funkció a Helyi Vállalkozások Központja: ennek oldalaira belépve bármely vállalkozás publikálhatja a Google webes térképén saját adatait. Az üzletek saját oldalukon elérhetővé tehetik például azt, hogy lehet-e bankkártyát használni náluk, meddig tartanak nyitva, vagy éppen mi a telefonszámuk, honlapjuk címe. Ezek mellett fotókat vagy videókat is tölthetnek fel adatlapjaikra, az ezeket megtekintő felhasználókról pedig statisztikát biztosít számukra a rendszer.

Forrás: [origo]
Ilyen felületen tölthetik fel a cégek saját adataikat

Míg a Street View panorámaképei vagy a dugóinformációk továbbra sem érhetők el a Google Térképén, a szájtra feltöltötték a BKV járatainak szeptemberben frissített menetrendinformációit.