Vágólapra másolva!
Bár a Google megtámadásához is használt biztonsági rést befoltozták az Internet Explorerben a múlt héten, a szoftverben újabb hibákat fedeztek fel szakértők.
Vágólapra másolva!

Hackerek ezeket kihasználva akár a megtámadott számítógépen lévő összes adathoz hozzáférhetnek. A bostoni székhelyű Core Security Technologies múlt hét pénteken jelentette be, hogy egy sor újabb biztonsági hiányosságot fedezett fel a Microsoft böngészőjében. Jorge Luis Alvarez Medina biztonsági szakértő február másodikán, a Washingtonban megrendezésre kerülő Black Hat informatikai biztonsági konferencián kívánja bemutatni az Explorer legutóbb feltárt sebezhetőségével végrehajtható támadásokat.

A Microsoft minden bejelentést komolyan vesz, arról azonban nincs tudomása, hogy az újabban felfedezett biztonsági hiányosságokra alapozva történt-e újabb támadás. "Az a legjobb védekezés, ha a felhasználók a böngésző legutóbbi, 8-as verziójára frissítenek, és bekapcsolják a Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatását. Ezzel nem csak a böngésző használata, hanem az egész operációs rendszer is biztonságosabbá válik" - mondta a szoftvercég szóvivője.

A Google január közepén jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen. A sikeres támadást többek között az Internet Explorer egyik programhibája okozta, amely a Microsoft szerint csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt. A biztonsági szint emelésével azonban minden komolyabb támadás kivédhető - magyarázta a szoftvercég. A javítócsomagok kiadásáig a német és a francia kormány is azt javasolta, hogy aki teheti, az Interner Explorer helyett használjon más böngészőt.