Sok pénzt csinált 2009-ben a Facebook

Vágólapra másolva!
A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Facebook közzétette 2009-es pénzügyi eredményeit, illetve várakozásait az idei esztendőre. Válság ide vagy oda, ők szárnyalnak.
Vágólapra másolva!

Tavaly ilyenkor 550 milló dolláros árbevételt jósoltak 2009-re, ami a gazdasági válság kellős közepén finoman szólva sem számított pesszimistának. Azonban a közösségi oldalak töretlen népszerűségének, illetve a kevésbé gazdag régiókban való erősödő jelenlétnek köszönhetően bő 150 millióval sikerült túllépni ezt az összeget. Figyelemreméltó az is, hogy az oldalra egy hónapban legalább egyszer belépő felhasználók száma 150 millióról 350 millióra emelkedett, s a növekedés töretlenül folytatódik azóta is. A folyamatos fejlesztések, és a nap mint nap keletkező alkalmazások százai roppant addiktívvá teszik az oldalt, nem beszélve az olyan jól bevált játékokról, mint a Farmville vagy a Mafia Wars.

A tavalyival együtt nyilvánosságra hozták a 2010-es előrejelzéseket is, amelyek 1,1 milliárd dolláros bevétellel számolnak. Ebben az évben különösen nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a Facebooknál a mobil platformra, hiszen az oldalletöltések egy jelentős hányada már most is ezekről az eszközökről származik.