Nem lesz pánikgomb a Facebookon

Vágólapra másolva!
A Facebook üzemeltetői új biztonsági központot hoznak létre a közösségi oldalon, azonban nem lesz olyan pánikgomb, amellyel a kiskorúak egy kattintással kérhetnének segítséget.
Vágólapra másolva!

A gyermekek kizsákmányolása ellen és az online védelem érdekében létrehozott brit gyermekvédelmi központ (CEOP) vezetője a Facebook biztonsági főnökével folytatott washingtoni megbeszélése után közölte, hogy nem lesz minden felhasználó profilja mellett pánikgomb, azonban a 19 év alatti brit Facebook-használók a CEOP, illetve a közösségi portál munkatársainak jelenthetik, ha más netezők miatt fenyegetve érzik magukat.

Gyermekvédelmi szervezetek azóta követelik a pánikgomb kialakítását, miután egy brit fiatalnak az oldalon kötött ismeretsége okozta közvetve a halálát.

"A szembetűnő nagy gombok nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanis ezektől csak megijednének és összezavarodnának a felhasználók - hangsúlyozta Richard Allan, a Facebook európai irányelveiért felelős igazgatója, hozzátéve, hogy egy szolid feliratos hivatkozás, amelyen keresztül a CEOP és a portál üzemeltetői figyelmeztethetők jelentene sokkal hatékonyabb megoldást.

Forrás: [origo]
Az új biztonsági panel - magyarul még nem elérhető

A CEOP szerint a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatásán, az MSN-en és számos iskolai honlapon használt pánikgombra havonta átlagosan tízezer kattintás érkezik, ezek alapján pedig több mint ötezer esetben indul bűnügyi nyomozás - adta hírül a The Daily Telegraph (http://www.telegraph.co.uk) online kiadása.

A Facebook most bemutatott új biztonsági központja emellett tanácsokat ad a különböző felhasználói csoportoknak arra vonatkozóan, hogyan őrizzék meg saját, vagy, például a szülők, tanárok esetében a fiatalkorúak biztonságát. A szájt ezzel a lépéssel próbálja orvosolni, hogy a legutóbbi újításainak köszönhetően a felhasználók majdnem minden bizalmas információja nyilvánosságra kerülhetett, ha nem nézték át elég alaposan a felkínált beállítási lehetőségeket.