Játszani is lehet a Google címlapján

Vágólapra másolva!
A napokban harmincéves a világ egyik legismertebb videojáték-karaktere, Pacman: ebből az alkalomból pénteken a Google interaktív címlappal fogadja keresője látogatóit, amelyen maguk is nekiállhatnak a pontok bekebelezésének egy, a cég nevét formázó pályán.
Vágólapra másolva!

Pénteken a lent látható meglepetéssel fogadja a Google látogatóit Pacman harmincadik születésnapja alkalmából. A keresőcég megszokott logója helyett ezen a napon egy minijáték fogadja a látogatókat. A kereső címlapján elérhető program sokban hasonlít az 1980-ban megjelent elődjére, ám pályáját úgy módosították, hogy az a keresőcég nevét formázza, az alsó gombok egyikére pedig a játékautomatákról ismert Insert Coin, vagyis "dobjon be egy érmét" felirat került.

Forrás: [origo]

A Google címlapján ma pacmanezhet

A leginkágbb egy megkezdett pizzára vagy sajthengerre emlékeztető főhőssel a labirintusszerű pályát körbevevő pöttyöket kell megenni mind egy szálig, ebben azonban a véletlenszerűen mozgó szellemek gátolják meg a játékost. A programot a japán Namco készítette, ám nem csak a szigetországban, hanem Amerikában is hatalmas sikert aratott, ahol a nyolcvanas évek amerikai popkultúrájának részévé is vált. Az elsőként játékautomataként debütált játékot később otthoni videojátékokra és számítógépekre is portolták, mostanra azonban már akár a legolcsóbb mobiltelefonra is letölthető kései átirata. A bizarr főhős kalandai számtalan folytatást megértek, még 3D-s változat is létezik belőlük, emellett tévésorozat és társasjáték ihletője is volt, zenéjét pedig többen remixelték.


Így nézett ki az eredeti Pacman játék