A taxidíjat is kiszámolja a Bing térképe

Vágólapra másolva!
Taxidíj-számolóval bővült a Microsoft térképe. A funkció egyelőre csak egy maréknyi régióban érhető el, Budapesthez legközelebb Prágában ad pontos becsléseket a viteldíj-kalkulátor.
Vágólapra másolva!

Több amerikai nagyvárosban, és néhány európai régióban is működik a Bing térképén alapuló kísérleti taxis program. A szoftver az indulási- és a célállomás ismeretében becslést ad arra, hogy normál forgalmi körülmények között mennyibe fog kerülni az út. Az alapdíj és a kilométerdíj mellett azzal is számol a Taxi Fare Calculator, hogy a sofőrnek pár percet várakoznia kell az utasra. A program azon az ötleten alapul, hogy a maximális kiszállási és kilométerdíjakat szabályozzák a városok, így viszonylag pontos becslést lehet nyújtani az egyes fuvarok áráról.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Perlova-Skorepka: két saroknyi taxiút ára 600 forintba kerülne Prágában

A szolgáltatást rá lehet venni, hogy magyar útvonalakat számoljon, ehhez a prágai régiót kell kiválasztani. Némi küzdelembe került beállítani az utcaneveket, a címek egy részét (Lágymányosi utca, Budafoki út) nem ismerte a Bing térképe. Amikor viszont sikerült beállítani egy olyan útvonalat, ami az [origo] szerkesztőségéből indult és a belvárosba tartott, a program lelkesen megmondta - cseh koronában - hogy mekkora viteldíjra számíthatunk.

A taxis szolgáltatás a Bing augusztus huszadikáig tartó versenyére készült. A King of Bingre nevezőknek az a feladata, hogy a legötletesebb, leghasznosabb térképet is használó szoftvert rakják le a zsűri elé.