Törölték az exbarátnős oldal képeit

Vágólapra másolva!
Elvesztették tartalmukat az exbarátnők és tinilányok képeit közlő oldalak. A korábban csak magyar webcímüktől megfosztott lap fotóit a Képgép nevű szolgáltatás tárolta, amely azonban mostanra törölte a jogsértő anyagokat.
Vágólapra másolva!

A képek törléséhez a Magyar Tartalomipari Szövetség által üzemeltetett InternetHotline felszólítása vezetett. A két oldalt először csak magyar domain címétől fosztották meg, később képtárhelyüket is felszólították, hogy a jogsértően feltöltött tartalmakat távolítsa le. A csak külföldi domainen elérhető oldalakon továbbra is vannak személyes adatok, például a törölt képeken szereplők neve, életkora, illetve közösségi oldalak profiljainak linkje.

A Matisz honlapjára felkerült egy formalevél is, amivel a Képgép üzemeltetőit lehet felszólítani a jogsértően feltöltött fotók törlésére. Mlinarics József, a MATISZ ügyvezető elnöke lapunknak elmondta, hogy a tájékoztató oldal létrehozására azért volt szükség, mert egyre több sértett mer jelentkezni, és kérni a róla szóló anyagok megsemmisítését.