Újabb fiatal áldozata van a plankingnek

Vágólapra másolva!
Kómában fekszik az az ausztrál férfi, aki egy új facebookos őrület nyomán leesett egy mozgó autóról, amelynek a tetején feküdt hason.
Vágólapra másolva!

A planking, magyarul deszkázás vagy padlózás néven emlegetett tevékenység a világ legnépszerűbb közösségi oldalán vált népszerűvé: lényege az, hogy művelői minél lehetetlenebb helyen pózoljanak deszkát mímelve, vagyis hason fekve, összeszorított végtagokkal.

A hét elején az ausztrál sajtó arról számolt be, hogy egy húszéves férfi meghalt, amikor részegen megpróbált egy hétemeletes ház erkélyének korlátjára hasalni, ám leesett onnan. A planking újabb áldozatot szedett csütörtökön. Egy Brisbane-ben élő húszéves férfi egy autó tetejére hasalt, amelyről mozgás közben akartak felvételt készíteni. Szerencsétlenségére leesett a járműről, és olyan súlyosan sérült, hogy jelenleg kómában fekszik a kórházban.

Forrás: Planking Facebook rajongói oldal
Forrás: Planking Facebook rajongói oldal

Plankingelő férfi

A rendőrség szerint a projektben a fiatal férfi három társa is részt vett, akiket a hatóságok közbotrány okozásával vádoltak meg. Az AFP hírügynökség beszámolója szerint más források arról számoltak be, hogy a fiatalember nem plankingelt, hanem "carsurfingezett", vagyis autószörfölt, ami a mozgó jármű tetején állva történő egyensúlyozást jelent.

A kómába esett férfi édesapja a Brisbane Courier-Mail című helyi lapnak úgy nyilatkozott, hogy fiának balesete súlyos figyelmeztetés mindenki számára, aki a planking bűvkörében él. Az apa szerint egyébként a közösségi oldalak az ehhez hasonló meggondolatlanságok elkövetésére buzdítják a fiatalokat, akik hajlamosan nem gondolni cselekedeteik lehetséges következményeire.