Kitiltották a Facebookról a Kuruc.infót

Vágólapra másolva!
Mivel a közösségi oldal üzemeltetői tiltólistára rakták, nem lehet közzétenni vagy üzenetben továbbítani a Facebookon a Kuruc.infó nevű szélsőséges portál tartalmaira mutató cikkeket.
Vágólapra másolva!

A múlt hétvége óta nem lehet az üzenőfalakon publikálni vagy a Facebook saját chatjén vagy üzenetküldő rendszerében továbbküldeni a Kuruc.info nevű szélsőséges portál tartalmaira mutató linkeket, és lájkolni se lehet az oldal cikkeit. Abban az esetben, ha valaki a Kuruc.infóra mutat linket akar bemásolni üzenetbe vagy az üzenőfalra, az alábbi hibaüzenet fogadja:"Ez az üzenet letiltott tartalmat tartalmaz, korábban sértőnek vagy durvának jelölték. Tudasd velünk, ha szerinted téves."

A Facebookon egy űrlapon keresztül lehet jelezni az üzemeltetőknek, ha a felhasználók úgy gondolják, hogy egy másik társuk, egy rajongói oldal, csoport vagy egy külsős honlap szélsőséges vagy egyéb módon erkölcsöt vagy jogot sértő tartalmakat kínál, például számos pornóoldalt is hasonló módon száműztek a közösségi szájtról. Ugyanezen a módon lehet jelezni azt is, ha valamely oldal tartalmait tévedésből rakta tiltólistára a szájt.

Forrás: [origo]
Ilyen üzenet fogadja a Kuruc.info tartalmait megosztani kívánókat

A facebookos blokkolás ellen Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP-képviselője nyilt levélben tiltakozott. Ebben azzal fenyegette meg a közösségi szájt működtetőit, hogy ha nem állítják vissza az oldal tartalmainak megoszthatóságát, az Európai Parlament elé viszi az ügyet, bár nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a tiltásra csak tévedésből került sor.