LulzSec tagot tartóztatott le az FBI

Vágólapra másolva!
Letartóztatott Arizonában egy 23 éves fiatalembert a Sony Pictures Entertainment elleni támadásban való részvétel gyanújával az FBI. Cody Andrew Kretsingerről azt gyanítja a nyomozóiroda, hogy a LulzSec nevű, az Anonymousból kivált hackercsoport tagja, és részt vett a csapat nyári nagy támadássorozatában.
Vágólapra másolva!

Kretsinger nem az Anonymousra jellemző online túlterheléses támadásokban vett részt. A fiatalember a Hidemyass.com nyomrejtő oldal mögé bújva lopott adatokat a Sony szervereiről, amelyeket a LulzSec weboldalán és Twitter-csatornáján tettek közzé. Az adatok nyilvánosságra hozatala után Kretsinger törölte őket a merevlemezéről.

Az FBI egy másik személyt is őrizetbe vett San Franciscóban, ám az ő nevét nem árulták el. A Fox News értesülései szerint a Santa Cruz megyei hivatalok honlapjai elleni támadás vezetett az egyelőre névtelen hacker letartóztatásához. Az FBI házkutatásokat tartott még New Jersey-ben, Minnesotában és Montanában is.

Az FBI és a támadást végrehajtó hackerek országának rendőrségei hónapok óta dolgoznak a LulzSec tagjainak kézre kerítésén. Nagy-Britanniában több fiatalt vettek őrizetbe augusztusban azzal a váddal, hogy a hacktivista csoport tagjai. Amerikában pedig 14 Anonymous-tag áll bíróság elé túlterheléses támadások indítása miatt. A nyár folyamán a hackerek a Sony több szolgáltatását is feltörték, és több mint százmillió ügyfél adataival távoztak. A támadások miatt a cég kénytelen volt negyven napra leállítani a Playstation 3 játékkonzolhoz tartozó online játszóteret.