Két újabb cég támogatja a MobilTárcát

Vágólapra másolva!
A bankkártyát helyettesítő okostelefonos megoldást tesztelők már koncertjegyet és sportbérletet is letölthetnek a telefonjukra.
Vágólapra másolva!

A MobilTárca NFC lapkával felszerelt okostelefonokkal elérhető fizetési szolgáltatás, amely jelenleg tesztüzemben működik. Segítségével OTP-s bankszámlával rendelkező ügyfelek fizethetnek bankkártyájuk helyett mobiltelefonjukkal. Országszerte jelenleg húszezer helyen működik olyan PayPass terminál, ahol az NFC-alapú fizetés elérhető.

A tavaly nyár óta tesztelés alatt álló szolgáltatáshoz már az Interticket online jegyértékesítő cég is csatlakozott. A cégnél jegyet vásárlók a mobilszámuk megadásával a MobilTárcájukba is letölthetik a belépőjegyüket – a szokásos, e-mailben érkező elektronikus jegy mellett. Így az előadásra való belépéskor elegendő a telefont a jegykezelőnél lévő olvasóhoz érinteni. A mobiltárcás jegyeket a március 1. és június 30. közötti eseményekre lehet igényelni. A tesztelésben a Katona József Színház, a Nemzeti Táncszínház, az A38 helyszínek, illetve a Papp László Sportaréna és a Barba Negra Music Club egyes előadásai vesznek részt.

Az All You Can Move Sportpass kártyák tulajdonosai a tesztelésben részt vevő edzőtermekbe tudnak belépni a MobilTárcát támogató okostelefonjukkal. A Mobiltárcát használóknak a fizetéshez vagy azonosításhoz nem kell elővenniük bankkártyájukat vagy azonosításra szolgáló plasztikkártyájukat, elég elindítaniuk egy okostelefonos appot, és odatartaniuk a telefonjukat a leolvasó terminálhoz. A technológiával elvileg gyorsabban lehet lebonyolítani az elektronikus fizetést, a megoldást jelenleg kétezer ember használja.

A MobilTárca tesztelésének első hat hónapjában a részt vevő kétezer tesztelő több mint 20 ezer sikeres fizetési, illetve 3 ezer hűségpont tranzakciót hajtottak végre, és összesen 60 millió forintot fizettek ki ilyen módon. A MobilTárcát eddig több mint kétezer-kétszáz, érintés nélküli fizetésre lehetőséget biztosító helyen használták fizetésre, illetve hűségpontok gyűjtésére.