Itthon is a T-Mobile forgalmazza az iPhone-t

Vágólapra másolva!
Németországon kívül Ausztriában, Hollandiában, Magyarországon és Horvátországban is  a T-Mobile forgalmazza majd az Apple iPhone-t, de azt még nem lehet tundni, hogy mikortól és mennyiért.
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy a Deutsche Telekom leányvállalata szinte valamennyi európai országban, ahol jelen van, megkapta az exkluzív értékesítési jogot az óriás érintőképernyővel és kamerával ellátott, webböngészőt, zenelejátszót is tartalmazó telefonra. Az Apple több mobilszolgáltatóval állapodott meg a készülék forgalmazásáról, régiónként, országonként osztva fel a piacokat: Nagy-Britanniában ugyanis az O2, Franciaországban pedig az Orange lesz a készülék kizárólagos forgalmazója - adta hírül a Financial Times Deutschland.

Még nem tudni, mikor lesz magyar iPhone

A készüléket kártyafüggetlen formában nem lehet megvásárolni, bár feltörni már sikerült, ami pedig a hazai bevezetésének időpontját és lehetséges árát illeti majd, még semmiről nincs hivatalos információ. Az iPhone-nal kapcsolatban a gyártó illetve a szolgáltatók az Egyesült Királyságban holnap, Németországban szerdán, Franciaországban pedig várhatóan a szeptember 24-i Apple Expón tesznek bejelentést.

A jelenlegi találgatások (például a MacRumors.com) szerint a készülék legkorábban november elején érkezhet meg az európai üzletekbe, és 400 euróba, vagyis valamivel több mint százezer forintba fog kerülni.

Elképzelhető azonban, hogy a megjelenésben Nyugat-Európa elsőbbséget élvez, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországon is idén boltokba kerül a készülék. Egyelőre sem az itthoni Apple képviselet, sem a magyar T-Mobile nem kommentálta a külföldi sajtóhíreket, és arról sincs szó, hogy az Apple felújított, 3G-s modellt hozna Európába - bár erről biztosat csak a párizsi esemény után tudhatunk majd meg.

Nemrég olcsóbb lett, és már csak 8 gigás van

Az Apple elnöke a múlt héten közölte: eladták az egymilliomodik iPhone-t kevesebb mint három hónappal a termék június végi bevezetése után. Steve Jobs, az Apple elnöke azt mondta: az iPod lejátszóból két év alatt tudtak eladni egymillió darabot. Korábbi nyilatkozata szerint 2008-ban 10 millió iPhone eladása lesz a cél.

Az amerikai számítástechnikai-kommunikációs cég szintén a múlt héten jelentette be, hogy jelentősen csökkenti forradalmian új telefonjának árát. Az annak idején nagy hírveréssel beharangozott iPhone ára kétszáz dollárral csökkent: a 8 gigabájtos készüléket a korábbi 599 helyett már 399 dollárért meg lehet vásárolni, a kisebb, 4 gigás változatot pedig ki is vonták a forgalomból.